TÜZÜN İLE YAĞCI “BİLECİK ARENA”DA

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in merakla beklenen açık oturum programı ‘Arena’ ilk bölümü ile izleyicilerin karşına çıktı. Bilecik Arena ilk programında uzun yıllardır olmayan ve ilk defa yapılan açık oturum ile her ikisi de geçmiş dönemde Bilecik’te Belediye Başkanlığı yapmış ve ardından Milletvekili olmuş Selim Yağcı ile Yaşar Tüzün’ü ağırladı.

Yarın Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cafer Elmas’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda, Bilecik Milletvekilleri Selim Yağcı ve Yaşar Tüzün; Bilecik Olay Temsilcisi İbrahim Rafet Sünetçi, Haber 228 Temsilcisi Uğur Baklacı, Değişim Gazetesi Temsilcisi Hande Nur Uysal ve 11 Haber Temsilcisi Erhan Toka’nın sorularına içtenlikle cevap verdi. Zaman zaman ortak akılda buluşan vekiller, bazen de birbirleriyle fikir ayrılıklarına düştü.

Ülke ve Bilecik gündeminin ele alındığı ‘Bilecik Arena’da; İdlib konusundan, mülteciler sorununa, yeni hastane ve eski hastanenin durumuna, Bilecik kamuoyunda çokça konuşulan Bağımsız Belediye Başkanları Münür Şahin ile Zekiye Tekin’in AK Parti trenine binmelerine, Belediye Meclisi’nde bir türlü çözülemeyen ve gündemi meşgul eden benzinlik konusu ile Şeyh Edebali Üniversitesi’ne ataması yapılan yeni Rektör Prof. Dr. Şükrü Beydemir’in gelir gelmez öğrenciler ile FETÖ’ye ve PKK’ya ilişkin yapmış olduğu açıklamalarının yanı sıra özellikle seçimler öncesi lastiğe dönen, bir azalıp bir artan kentin nüfusuna ilişkin birçok konu masaya yatırıldı.

Vekil Yağcı, gazetecilerin sorularına Bilecik ile ilgili; “dün dündür, bugün bugündür”, “Bilecik dünden çok çok iyi”, “Bilecik kısır döngüye girmiştir”, “Bilecik bulunduğu tavanın sonuna gelmiştir, artık bir üst kata çıkmamız lazım” derken, ilimizdeki sanayileşme ile ilgili “para parayı çeker” dedi.

İdlib konusu hakkındaki değerlendirmesinde, “Suriye sınırımız kevgire döndü” diyen Vekil Yağcı, Meclis’teki CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanına yönelik sözlerine ilişkin, “bunları tasvip etmek mümkün değil” şeklinde konuştu. Belediye Meclisi’nde görüşülen ve çözüme ulaştırılamayan benzinlik konusu hakkında ise “orada kişisel menfaatler var, bu konu hakkında görüş bildirmemiz uygun olmaz” sözlerini sarfeden Vekil Yağcı, “yeni hastanenin 23 Nisan veya 19 Mayıs’ta açılmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Vekil Tüzün ise, “esas olan Bilecik’in sorunları” derken, Cumhurbaşkanlığı sistemine eleştiriler getirdi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ile Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin’in AK Parti’ye geçişlerine ilişkin, “iki ilçemizde de halkımız kandırılmıştır” ifadelerini kullanan Vekil Tüzün, sanayi, turizm, kültür ve sanatın bir ilin gelişmesindeki en önemli üç unsur olduğunun altını çizdi. Suriye konusunda da eleştirilerde bulunan Vekil Tüzün, Meclis’te verilen teskere yetkisi hakkında, “biz sınırımızı korumak için Meclis’te teskere yetkisi verdik, savaş için değil” ifadelerini kullanırken, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

Vekil Tüzün, geçtiğimiz günlerde CHP’li Engin Özkoç’un sözleri sonrasında Meclis’te çıkan kavgaya dair, “Meclis’teki kavgayı AK Parti Genel Başkanı başlattı” dedi. Bilecik Belediyesi’ndeki benzinlik konusuna ilişkinde konuşan Vekil Tüzün, “Benzinlik meselesi yasalara göre işleyecektir, diğer AK Parti ve MHP’nin bir tarafa oy kullanmasına karşılık CHP’nin de diğer tarafa tavır alması kadar doğal bir durum yoktur. Belediye Başkanı’nın çekimser oy kullanması doğrudur” şeklinde konuştu.

-Yeni hastane yerine ne olacak?
– Bilecik’ten Yunanistan sınırına giden mülteci sayısı ne kadar?
-AK Parti’ye geçen Münür Şahin ve Zekiye Tekin hakkında vekiller ne dedi?
-Aylardır Bilecik gündemini ve Belediye Meclisi’ni meşgul eden benzinlik yeri için vekiller ne dedi?
-Yeni atanan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şükrü Beydemir’in ilk açıklamalarına ilişkin vekiller ne görüşte bulundular?
Bazı konularda birliktelik mesajı veren, bazı konularda ise karşı karşıya gelen AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ve CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik kamuoyunun gündemine ilişkin merak edilen sorulara Bilecik Arena’da cevap verdi.

31 Mart seçimleri sonrasındaki durumu da değerlendiren Vekiller, ortak aklın yine Bilecik olduğunun altını çizdiler. Bilecik Arena’nın ortak yayınını geniş açılı olarak; yarin11.com, bilecikolay.com, haber228.com, bilecik11.com ve 11haber.com sitelerinden izleyebilirsiniz.

TÜZÜN İLE YAĞCI “BİLECİK ARENA”DA
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin