TÜM İŞÇİLERİMİZİN VE ÇALIŞANLARIMIZIN “1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI”NI KUTLUYORUZ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs nedeniyle evde kalarak kutlayacağımız bu yılki “1 Mayıs İşçi ve Emekçi” bayramı değişen Dünya koşullarında EMEĞİN önemini bir kez daha ortaya koydu.Tüm üretim faktörleri içerisinde emeğin yerinin çok farklı olduğunu koronavirüs salgınıyla yeniden hatırlamış olduk.Evde kalan EMEK kısa bir sürede olsa tüm üretim sürecini durdurdu.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramının kısaca ne anlama geldiğini hatırlayalım:
1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de ilk kez 1923’te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan’ında, “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM’de kabul edilen 5892[1] sayılı yasanın, 27 Nisan 2009’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile, 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.

Emek üretim faktörleri içinde en önemli unsurdur;
Şirketlerin mal ve hizmet üretimi gerçekleştirmek için kullanmak zorunda oldukları her unsur üretim faktörlerini oluşturur.Βu faktörler, üretimi gerçekleştirmek için kullanılan Doğal Kaynaklar (Hammadde ve Toprak), Emek (İş gücü), Sermaye (Milli Servet) ve Girişim (Teşebbüs) üretim faktörleridir.Bu üretim faktörleri üretimi gerçekleştirmek için vazgeçilmez unsurlardı.Ama bu unsurlardan en önemlisinin EMEK olduğunu koronavirüs salgını bizlere bir kez daha gösterdi.Teknolojide,sermayede,doğal kaynaklarda çok güçlü olan ülkelerin bile bir salgın hastalıkta ne konuma geldiğini gördük.

Emeğin yoğun olduğu bizim gibi ülkelerin,eğitim ve teknoloji ile emeğin yeteneklerini,kalitesini arttırdığında neleri başarabileceğini de 2002 den bugüne TÜRKİYE de yaşanan değişimle görüyoruz.Bu süreç içinde hızla gelişen ülkemiz,sahip olduğu emeği iyi kullanarak,eğitimde reformlarla nitelikli iş gücüne erişerek her alanda teknolojik atılımları gerçekleştirdi.Bu gün bir çok konuda geldiğimiz noktada bu yetişmiş insan gücünün kısaca EMEĞİN katkısı büyüktür.Türkiye bugün koronavirüs olayında bile sahip olduğu kaliteli insan gücü ile çok gelişmiş olarak tanımladığımız ülkelere yardım eder konuma gelmiştir. Orta doğuda olup bittileri,kurulmak istenen terör devletlerini,Türkiye’nin Akdeniz’de çıkarlarını korurken yine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öngörüsü ile geldiğimiz büyük ve güçlü Türkiye hedefinin yetişmiş insan gücü ile sağladığı başarının doğal sonucu olarak herkesin takdir ettiği ülke olduk.

Tüm EMEK’ çiler olarak,bireysel yeteneklerimizi daha üst noktalara çıkararak mutlaka çok daha gelir seviyelerine ulaşacağız.Türk insanı mazlumlara açtığı kapıların bereketini,sıradan işleri aldığı göçlerle gelen insanlara devrederek,kendini daha nitelikli ve daha teknolojik işlere yönlendirmiştir.Kısaca bize büyük yük görünen Göçmenlerin hayır duası ve insanımızın yaratıcılığı ile ülkemizde EMEK sınıf atlamıştır.Tarımda,sanayide,teknolojide,savunma sanayinde ve her alanda mevcut iş gücümüz sınıf atlayarak daha nitelikli işlere yönelirken,daha ağır emek isteyen işlerde ülkemize göçlerle gelen iş gücünden karşılanmaktadır.

İnşallah EMEK kalitesindeki bu değişim ve yükselişin sonucu çalışanlarımızın gelir seviyesine de aynı oranda yansır ve verimlilik daha da artar.Hem iş yerini,hemde çalışanı gözeterek çalışma barışını sağlayan sendikalarımızın da geldiğimiz noktada destekleri önemli.Türkiye de sendikalırımızda artık önce kalıcı iş yerine bunun sonucu hak edilen ücretlerin alınması yönünde hareket etmektedir.Tüm işverenlerimiz acısından iş yerlerinde sendika onları koruyan,çalışanlar üzerinde disiplini ve verimliliği sağlayan bir kurumdur.Sendikalaşmayı Osmaneli Belediyesi olarak destekliyoruz ve gerekli görüyoruz.Osmaneli Belediyesi Şirketi dahil tüm iş yerlerinde sendikalı işçi çalıştırmaya özen göstermektedir.

Tekrar tüm çalışanlarımızın “1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMINI” kutlar,daha iyi çalışma ve daha iyi ücret koşullarda ortamların oluşması dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.

Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

TÜM İŞÇİLERİMİZİN VE ÇALIŞANLARIMIZIN “1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI”NI KUTLUYORUZ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin