TUĞBA AKBAŞ İBİŞ:”40 FİRMA ZİYARETİ YAPTIK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BERA DANIŞMANLIK&BORDROLAMA” İşletme Sahipleri Tuğba Akbaş İbiş ve Ufuk Ertuğrul ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Bilecik’te yeni hizmete giren ve İlimizin eksikliğini hisseden bir Danışmanlık firmasını hayata geçiren İbiş ve Ertuğrul ile Röportaj:

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1983 Geyve doğumluyum. Sakarya üniversitesi MBA-Yüksek lisans programını 2006 yılında bitirdim. 2016 yılında C sınıfı İş güvenlği uzmanlık sertifikamı aldım. İş Hukuna olan özel ilgim nedeni ile Hukuk okumaya karar verdim. Halen Anadolu üniversitesin de Adalet bölümü 2. Sınıftayım. 2004 yılında İnsan kaynaklarında çalışmaya başladığım Federal Mermer A.Ş’de 11 yıl boyunca farklı statülerde çalıştım. Son 3 yıl da Federal Elektrik A.Ş’nin İnsan Kaynakları Bölümü yapılandırma süreçlerini yürüttüm. Sonrasında 1,5 yıl kadar TemesistA.Ş’de İnsan Kaynakları Müdürü olarak çalıştım.

İşyeri açma fikri nasıl doğdu?

Edindiğim tecrübeleri daha fazla firma ile paylaşma düşüncesi ile 2017 yılından itibaren bireysel olarak danışmanlık faaliyetlerine devam etmekteyim. Subaşı A.Ş, Proles A.Ş, Federal Mermer A.Ş ve Federal Elektrik A.Ş firmalarına danışmanlık yaptım. Bireysel olarak verdiğim danışmanlığın artık kurumsal anlamda değer kazanması ve Bilecik de böyle bir ihtiyacın varlığının piyasadan gelen talep ile birleşmesi ile böyle bir işyeri açma fikri doğdu. 06.11.2018 tarihinde Bilecik’de bir ilk olan BERA Bordrolama ve Danışmanlık Ltd. Şti. açmış olduk.

Bordrolama ve Danışmanlık Hizmeti nedir neyi kapsar?

Bordrolama Hizmeti:  Müşterilerin tüm çalışanlarının işe giriş sürecinden çıkış sürecine kadar tüm özlük işlemlerinin firmamız tarafından yapılması. SGK işe giriş, özlük dosyasının hazırlanması, oryantasyon eğitimleri, çalıştığı süre içinde personelin iş görmemezlik bildirimleri, ücretsiz izin yıllık izin ve diğer izinlerinin takibi, iş kazası bildirimleri, dosyalanması arşivlenmesi, disiplin süreçlerinin yönetilmesi, işten çıkış süreçlerinin yönetilmesi, aylık puantaj takiplerinin yapılması ve aylık ücret bordrolarının hazırlanması ve özellikle teşvik taramalarının yapılması.

İnsan Kaynakları Danışmanlık Hizmeti:Uzmanlar tarafından hazırlanan soru listeleri ışığında firmanın analizini yaparak zayıf yönlerinin tespit edilip giderilmesi için yasal mevzuatlar ve müşterinin istekleri doğrultusunda yol haritası belirlenmesi. Belirlenen yol haritasına göre danışmanlık inceleme faaliyetleri sonrasında da eksikliklerin giderilmesi çalışmasının yapılması. Proje sonunda proje değerlendirme raporu oluşturulması. Firma beklentileri doğrultusunda Performans siteminin kurulur ve İnsan Kaynakları departmanın kurumsallaşma çalışmaların yapılması. Ayrıca mevcut çalışanların yeterlilikleri tespit edilip gerekli görülen konularda eğitimlerin yapılması.

Finansal Danışmanlık Hizmeti:Şirketin Finansal yapısının kontrol etmesi, düzenlemesi.Nakit akışının düzenlemesi.Bilanço ve gelir tablosu kontrol etmek gerekiyorsa düzleme yapılması.Şirketin bankalar ile kredi-risk yapısının yeniden oluşturması. Faiz kontrollerinin sağlanması.Sistemin izin verdiği ölçüde; şirket lehine faiz indirimlerinin takip etmesi.Şirket lehine ucuz kredi kaynakları alabilmek için görüşmeler yapması. Leasing, faktoring şirketleri ile görüşmeler yapması.Şirketin borç ve alacak kalitesini takip etmesi.Şirketin diğer dış kaynaklardan yararlanması sağlamak için gerekli düzenlemelerin yapması. (KGF-KOSGEB-Hibe Programları vb.)Tüm mali yapının sağlıklı hale gelmesi için şirket yöneticilerine alternatif seçenekler sunulması, raporlamalar yapması.

Piyasadan gelen tepkiler nasıl?

3 aylık süreçte yaklaşık 40 firma ziyareti yaptık. Ziyaretlerimiz de şirket sahiplerinden ve üst düzey yöneticilerinden gelen tepkiler böyle bir ihtiyacın olduğu yönündeydi. Resmi kurum müdürleri de bu anlamda desteklerini belirttiler. Ayrıca piyasadan Finansal Danışmanlık konularında talepler gelmesi ile Finansbank Bilecik eski şube müdürü Sn. Ufuk ERTUĞRUL ile güç birliği yaptık. KendisiFinansal Danışmanlık ve hibe programları ile ilgili BERA çatısı altında danışmanlık hizmeti vermektedir.

Hedef Kitleniz kimlerdir?

10 ve üzeri çalışanı olan işletmeler hedef kitlemiz içinde yar almaktadır. Firmanın yapısını inceleyip danışmanlık mı bordrolamanın mı daha uygun olacağına birlikte karar veriyoruz. Amacımız kazan kazan yöntemi ile her iki taraf içinde maksimum kazancın elde edilmesidir.

İleriye dönük hedef ve beklentilerinizi anlatır mısınız?

Bu konuyu vizyon ve misyonumuzla cevap vermek istiyorum.

Vizyon; Müşterilerini sorunsuz geleceğe taşımak amacı ile verdiği hizmetle bölgesinde ilk tercih edilen bordrolama ve danışmanlık şirketi olmak.

Misyon; Uzman kadrosu ile; doğru, güvenilir, etik ve kanuni değerlere uygun, çözüm odaklı yaklaşımı ile mevcut durumun analizini iyi yaparak, uygulamayı öngörülen sürede hayata geçirip, sonuçlarını ölçülerek raporlandığı uzun soluklu danışmanlık hizmeti vermek.

TUĞBA AKBAŞ İBİŞ:”40 FİRMA ZİYARETİ YAPTIK
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin