TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11. Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında TRT Çocuk Canlı yayını gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11. Uluslararası boyutta gerçekleştirilen Çocuk Festivali kapsamında Estonya, Gine Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Afganistan’dan gelen öğrenciler, Bilecik’te ağırlandı.

 

Bilecik Belediye Sarayı önünde toplanan yüzlerce öğrenci Cumhuriyet Meydanı’na kadar oyun kahramanları, mehteran takımı ve çizgi film karakterleri eşliğinde; yürüyüş ile başlayan etkinlikler, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde devam etti.

 

TRT Çocuk, TRT Avaz ve TRT Okul kanallarında Canlı yayınlanan 11. Uluslararası Bilecik Çocuk Festivali kapsamında Estonya, Afganistan, Bulgaristan ve Gine Cumhuriyetinden gelen öğrenciler, ülkelerine ait halk dansları ve oyunları ile festivale renk kattılar. Programda ayrıca; Bilecik TOKİ Ortaokulu öğrencileri de ilimiz ve yöresine ait halk oyunlarından gösteriler sundu.

İlimiz tanıtımı ve turizmine büyük katkılar sağlayan program daha sonra konuklara yemek ikramı ile devam etti. Estonya, Afganistan, Bulgaristan ve Gine Cumhuriyetinden gelen öğrencilerin ülke bayraklarını teslim seramonisi gerçekleştirilirken, bütün dünyaya kardeşlik ve barış mesajları gönderildi.

 

Tüm dünyaya Bilecik’ten birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının nakledildiği program, ülkelere ait şarkıların seslendirilmesi ile sona erdi.

 

Bilecik 11. Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında çocuklar, 17-22 Nisan tarihleri arasında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilecek olan etkinliklerle gönüllerince eğlenecek.

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin