TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde koronavirüs önlemleri eşliğinde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun yanı sıra belediye başkan yardımcıları, Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Moripek ve sendikalılar katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu 232 personelin faydalanacağı toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını temennisinde bulunarak Personel A.Ş. çalışanları ile ilk kez toplu iş sözleşmesi yapıldığını belirtti.

Toplu iş sözleşmesi için Sendika Başkanı Ahmet Moripek ile uzun uzun çalıştıklarını anlatan Başkan Bakkalcıoğlu “Salgın nedeni ile belediyelerin pek çok imkânları kısıtlandı, onu da göz önüne aldık. Ama biz emeğin, emekçinin yanında olmayı hep şiar edinmiş insanlarız. Personelin ücretlerinde 8 ayrı sınıf vardı, ilk önce bunları en düşük ücrete yüksek artırımla 5 sınıfa endeksledik. %5 artış verdik. Temmuz ayından itibaren %10’un üstünde bir artış koyduk önce. Daha sonra ikramiye, yemek, yakacak, kıdem gibi sosyal desteklerin tümünü değerlendirdik. Buna göre en düşük ücreti alanlar Temmuz ayından itibaren 3100 tl.nin altında bordro görmeyecekler.

Önümüzdeki yılbaşından itibaren de bordrolarınızda ek ödemelerle birlikte 3300, 3400 tl netlerde ücret alacaksınız. Biz 3100 tl. ücretin altına düşmemeyi hedefledik. Çok önemsediğim 2 dini bayramda, 1 Mayıs ve Cumhuriyet Bayramı’ndaki bayram ödemelerini yılda toplam 1500 tl’ye getirdik. İçim rahat olarak sendika başkanımızla birlikte bu sözleşmeye imza atacağız” dedi.

Ardından Çarşamba günü Temmuz ayından itibaren oluşan farkların ödemesinin yapılacağı müjdesini de veren Başkan Bakkalcıoğlu “Benim sizden tek istediğim var. Hepimiz Bozüyük’e hizmet için varız. Bu göreve öyle geldik. Hepimiz burada çalışmamızın karşılığını halkın, tüyü bitmedik yetimin kaynağından gelen belediye kaynaklarından alıyoruz. Hepimiz çalışmak zorundayız. Sizden tek beklediğim çalışmak.” dedi ve tüm personelin yeni yılını kutladı.

Ardından söz alan Belediye-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ahmet Moripek de “Toplu İş Sözleşmesinin Belediyeye, Sendikaya ve emekçiler hayırlı olmasını dileyerek “Hepimizin bildiği gibi 1 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile bizleri hiçbir sosyal getirisi ve hiçbir ekonomik getirisi olmayan bir Toplu İş Sözleşmesine mahkûm ettiler. 2 yıldan beri siz emekçi arkadaşlarımız bu Toplu İş Sözleşmesinin altında ezildiniz. Fakat en son yürürlüğe giren yeni Toplu İş Sözleşmemizde Sayın Başkanımın ve Başkan Yardımcılarımın da fedakârca çalışmalarıyla bütçenin yasanın öngördüğü koşullarda en üste getirilmesi ile bu toplu iş sözleşmesini imzaladık. Toplu İş Sözleşmemizin ekonomik kazanımları ile birlikte iş barışını, çalışma hayatını da düzenleyecek bir çok kazanımı vardır arkadaşlar.

Sizin çalışma hayatlarını düzenleyecek bir çok madde ile de içeriği doludur. Bununla birlikte Başkanım’ın söylediklerine bir ilave yapmak istiyorum. Mesleki yeterlilik belgesi olup fiilen de vasıf gerektiren işler yapan arkadaşlarımıza ve bununla birlikte ön lisans ve lisans mezunu olan arkadaşlarımıza bu Toplu İş Sözleşmesi’nin ekstra ekonomik kazanımları olmuştur. Bunu da Başkanımla ile birlikte bir araya gelerek projelendirdik, planladık, bu kazanımları da Toplu İş Sözleşmesi’nin içerisine koyduk. Bundan sonra vasıflı işler yapan ve yüksekokul, üniversite mezunu olan arkadaşlarımızın da bu Toplu İş Sözleşmesi’nde liyakatan hakettiği değerler verildi. Yapılan bu sözleşmenin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Biliyorsunuz hepinizin bildiği gibi önümüzde yeni yıl geliyor. 2020 yılını çok güzel koşullar içinde geçirmedik. Pandeminin sona erdiği sağlıklı, sıhhatli, iyi bir çalışma ortamımızın olduğu hayırlı yıllar diliyorum. Ailenizle, çoluğunuzla, çocuğunuzla hepinize mutlu yıllar diliyorum arkadaşlar. Hayırlı olsun.” dedi.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ SEVİNCİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin