TARIM İL MÜDÜRÜ YOLDAŞ;” AMACIMIZ TARIMA DAYALI SANAYİYİ GELİŞTİRMEK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş Açıklamalarda Bulundu.

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı 3. Birleşimi sonrası Meclis üyelerine slayt eşliğinde bilgilendirmelerde bulunan Yoldaş, kurum olarak yaptıkları ve yapacakları projeleri anlattı.

İL MÜDÜRÜ NECMETTİN YOLDAŞ;” HEDEFİMİZ BU YIL 20 BİN DEKAR”

Geçen yıl 10 Bin dekarda ceviz diktirdiklerini aktaran Müdür Yoldaş bu yılki hedeflerinin ise 20 Bin Dekar olduğunu belirtti.

Cevizin % 25’nin Türkiye’de yetiştirildiğini, %75’nin ise Yurtdışından ithal edildiği söyleyen İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Bilecik il genelinde 20 Bin kişinin çiftçilikle uğraştığını bunun dörtle çarpıldığında 8o BİN kişiye tekabül ettiğini dolayısıyla Bilecik’in önemli bir nüfusunun Tarım ve Hayvancılıkla uğraştığını kaydetti.

ULUPINAR KÖYÜNDE ÇİLEK VE LAVANTA

Merkeze bağlı Ulupınar köyünde Çilek ve Lavanta yetiştiriciliğine başlanıldığını başlanıldığı belirten Yoldaş önümüzdeki günlerde Tarla günleri kapsamında 33 Dekar alanda üretilen Lavanta bahçesinde hasat yapılacağını söyledi.

ÇUKURÖREN VE ALPAGUT’TA REZENE

Yine merkeze bağlı Çukurören ve Alpagut köylerinde Rezene yetiştirildiğini açıklayan Müdür Yoldaş 2 hafta sonra adı geçen köylerde de Tarla Günleri kapsamında hasadın yapılacağını vurguladı.

EKİPLER KÖYLERDE

Bilecik’in coğrafi ve iklimsel olarak Tarım ve Hayvancılığa çok müsait olduğunu, müdürlüğe bağlı ekipler oluşturduklarını, yetkili personelin köylerde sürekli çiftçilere diyalog halinde olduklarını, böylelikle koordineli bir çalışma ortamı içinde çiftçilerin de memnun olduklarını belirtti.

SİYASİLERİN DESTEĞİ ŞART

Tarım ve Hayvancılıkta çok önemli projeleri olduğunu açıklayan Yoldaş bunlar için ise bütçe gerektiğini, siyasilerin bu konuda destek olmaları gerektiğini de aktardı.

TARIMA DAYALI SANAYİ

Müdürlük olarak amaçlarının Tarıma dayalı Sanayiyi geliştirmek olduğunu söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş’ın açıklamaları Meclis üyeleri tarafından memnuniyetle karşılandığı da dikkatlerden kaçmadı.

TARIM İL MÜDÜRÜ YOLDAŞ;” AMACIMIZ TARIMA DAYALI SANAYİYİ GELİŞTİRMEK”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin