SEYYAHLAR ULU ÇINARIN İZİNDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Binlerce genç Bilecik’e gelecek”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 14-24 yaş grubu gençlere yönelik düzenlenen “Seyyah-Ulu Çınar’ın İzinde” Projesi, kapsamında düzenlenen gezi programına Bilecik de dahil edildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu’da kök salıp büyümüş medeniyetleri tanımaları için başlatılan hareketlilik programı “Seyyah-Ulu Çınar’ın İzinde projesi” kapsamında binlerce genç Bilecik’e gelecek.

Bu sene 736.sı düzenlenecek olan Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri öncesinde gerçekleştirilen Yörük Kurultayı’nda konuşan Ak Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir; TRT’de yayınlanan Diriliş, Payitaht, Yunus Emre, Filinta gibi dizilerin gelecek nesillere tarih bilincini ve geçmişte yaşadıklarımızı aktarmak amacıyla çekildiğini söyledi. Gençlerin bu topraklara getirmenin de önemli olduğunu ifade eden Eldemir, Bilecik’in Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Seyyah-Ulu Çınar’ın İzinde” Projesine dahil edildiğini açıkladı.

“Bütün Türkiye’deki KYK yurtları ve Gençlik Merkezleri bu yıl ve önümüzdeki yıl Osmanlı’nın doğduğu topraklara; hem Söğüt Ertuğrul Gazi Türbemize hem de Bilecik Edebali Türbemize ziyarette bulunacaklar.” diyen Eldemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Biliyorsunuz TRT’de bir taraftan Diriliş, bir taraftan Payitaht, öncesinde Yunus Emre, onun öncesinde Filinta gibi diziler çekiliyor. Bunların bir amacı var. Bunların amacı gelecek nesillere tarih bilincini ve geçmişte yaşadıklarımızı aktarmak. Bununla beraber çok önemli bir şey daha yapıyoruz. Gençlerimizi buraya nasıl getirebiliriz? Ben özellikle Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. Seyyahlar Ulu Çınar’ın izinde projesi kapsamında KYK yurtlarında kalan bütün öğrencilerimiz ve Gençlik Merkezlerinde faaliyetlere katılan bütün öğrencilerimiz Bilecik – Söğüt gezisi programa dahil edildi. Çanakkale’ye gidiyorlarsa, İstanbul’a, Bursa’ya gezi düzenleniyorsa aynı şekilde bütün Türkiye’deki KYK yurtları ve Gençlik Merkezleri bu yıl ve önümüzdeki yıl Osmanlı’nın doğduğu topraklara hem Söğüt Ertuğrul Gazi Türbemize hem de Bilecik Edebali Türbemize ziyarette bulunacaklar.”

SEYYAHLAR ULU ÇINARIN İZİNDE
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin