Sen Benim Aynamsın Huzur Evine Ziyaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sen Benim Aynamsın” adlı proje kapsamında düzenlenen Bilecik Huzurevi ziyaretine katıldı.

Proje kapsamında ikincisi düzenlenen ziyarete ayrıca, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Osmaneli Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticileri ve Osmaneli Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri katıldı.

“Sen Benim Aynamsın” adlı proje ile huzurevlerinde kalan büyüklerimizin moralini yükseltmek, terk edilmişlik hissini ortadan kaldırmak, kuşaklar arası diyaloğu sağlamak, öğrencilerimizin büyüklerine saygı konusunda bilinçlenmelerini sağlamak, etkinlikler hazırlayarak büyüklerimize moral ve motivasyon sağlamak amaçlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Osmaneli Belediyesi ortaklığında hazırlanan proje ile her ay bir huzurevi ziyareti gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Ziyarette Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Huzurevindeki yaşlılara aileleriyle beraber hazırlamış oldukları hediyeleri verdiler, hazırlamış oldukları folklor etkinliğini ve halk müziği konserini sundular. Huzurevindeki yaşlılarla hoşça vakit geçiren öğrenciler yaşlıların da yüzlerinin gülmesine katkı sağladılar. Huzurevi sakinleri, bu ziyaretten ve gerçekleştirilen etkinlikten son derece memnun olduklarını, bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesini istediklerini dile getirdiler. Ziyaretlerde öğrencilerin de huzurevi sakinlerinin de duygulu anlar yaşadıkları gözlerden kaçmadı.

Osmaneli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, yaşlılara değer vermenin kültürümüzün bir gereği olduğunu, bu anlayışı gelecek nesillere aktarmanın da eğitimcilerin görevi olduğunu söyledi. Projenin bu düşünce ile oluşturulduğunu ifade eden Ekinci, “Her ay bir okulumuz/kurumumuz gönüllülük esasına dayalı olarak aileleriyle birlikte hediye paketleri hazırlayıp okulda hazırladıkları etkinlikleri de sunmak üzere huzurevi ziyaretinde bulunacaklar ve bu projemiz yıl sonuna kadar devam edecektir.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da projenin, büyüklere karşı saygı ve sevgi bilincinin aşılanmasında, öğrencilerin sosyal sorumluluk almalarında, toplumsal dayanışmayı ve iletişim becerilerini artırmada, milli ve manevi değerlerimizin genç nesiller tarafından özümsenmesinde büyük yararları olacağını kaydetti. Proje ile öğrencilerimizin, huzurevindeki büyüklerimizle sohbet edip onların hayat tecrübelerinden yararlandıklarını, bunun öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine olumlu katkıları olacağını, ziyaretlerin onlar için ömür boyu unutamayacakları bir tecrübe olacağını ifade etti. Projenin hazırlanmasından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci’ye, emeği geçen öğretmen, öğrenci ve personelimize teşekkür etti.

Sen Benim Aynamsın Huzur Evine Ziyaret
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin