Şehidimizin Adı 3. Cadde’de Yaşatılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bozüyük Belediye Meclisi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun başkanlığında yapıldı.

Toplantıda ilçenin son şehidi Şehit Abdülhamit Bilgen’in adı Yeşilkent Mahallesi’nde bulunan “3. Cadde”ye verilerek şehidin adı yaşatılacak.

Ayrıca Başkan Bakkalcıoğlu’nun en önemli projelerinden birisi olan BOZPARK’ın yapımı için Yeşilkent Mahallesi sınırlarında bulunan; piknik ve eğlence (rekreasyon) alanı olarak ilave imar planı yapılması talep edilen toplam 32,2746 ha’lık alanda ilave imar planı yapılması için “Kamu Yararı Kararı” alındı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan 2020 yılının ilk toplantısı 12 gündem maddesi ile başladı.

Başkan Bakkalcıoğlu toplantıda ilk olarak toplantıya katılan herkesin yeni yılını kutladı. Gündemin ilk sıralarında yer alan “5393 sayılı Belediye Kanununun 49/3 üncü Maddesi gereği 2020 yılında sözleşmeli personel olarak istihdam edileceklere, ödenecek net ücretlerin söz konusu kadro unvanları için Birinci Derecenin Birinci Kademesi esas alınmak suretiyle 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre tespit edilecek her türlü ödemeler toplamının net tutarının yüzde 25 fazlasını geçmemek üzere belirlenmesi konusu ve “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin” 24. maddesi hükümleri doğrultusunda “Geçici İşçi” pozisyonlarının 2020 Mali Yılı için belirlenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından gündemin 3. maddesinde yer alan ilçemizi başarıyla temsil ederek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren, derece alan öğrencilere, sporculara, teknik yöneticilere antrenörlere; kişi başı 7.500,00 TL tutarını geçmemek üzere ödül verilmesi için Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’na yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Yerel yönetimler anlamında projeler oluşturmak, kültür, sanat, eğitim, spor, alt yapı, üst yapı, teknik ve idari konularda işbirliği yapabilmek amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. ve 74. Maddeleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olunması konusu ve Belediyenin Vakıfbank Şubesinde açılan yapı ruhsatı ağaç dikim hesabında toplanan ağaç bedelleri ile yıl içinde toplanan ağaç bedellerinin belediye cari hesaplarına alınarak belediye harcamalarında kullanılması ve 31.12.2020 tarihinde aynı hesabın tamamlanması konusu görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesinde yer alan “Kumral Abdal Halk Dolmuş Dernek üyelerinin 16.07.2014 tarihli ve 23.05.2019 tarihli dilekçeleri ile belediyeden talep ettikleri ‘Kovalıca-İçköy’den Bozüyük Merkeze’ Yolcu taşımacılık izin belgesi verilmesi ve bu konuda ihale açılması konusu oy birliği ile red edildi. Daha sonra Belediye Meclis üyeleri arasından Denetim Komisyonu seçimleri yapılarak Komisyona CHP grubundan İsmail Yemen ve Seçil Manav, AKP grubundan ise Abdurrahman Kırgız seçildi.

Gündemin 8, 9 ve 10. maddelerinde yer alan; Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şubesinin 24.12.2019 tarih ve 24 sayılı dilekçelerinde, derneğin belediyemiz ile birlikte çeşitli etkinliklerde bulunmak, ortak çalışmalar yapmak, birlikte hizmet projeleri ortaya koymak ve belediye ile birlikte çalışmak için belediyeye ait bir gayrimenkulü 10 yıl süre ile bedel karşılığı tahsis edilmesi konusu, yürürlüğe giren “Bozüyük Belediyesi Aile Nakdi Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği’nin” yeniden düzenlenen “Bozüyük Belediyesi Nakdi Yardım Uygulama Yönetmeliğinin (CANSUYU) görüşülmesi konusu ve 2020 yılında uygulanacak olan gelir tarifesinde; Öğrenci taşıma ücret tarifesi, Yangın raporu ücret tarifesi ile Yol, kaldırım taşı hasarı, Asfalt kesim ve bozulan asfalt kesim ücret tarifesi bölümlerinin yeniden belirlenmesi konusu oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen Yeşilkent Mahallesi “3. Cadde” isminin “Şehit Abdülhamit Bilgen Caddesi” olarak değiştirilmesi ve Meclis Kararı ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na gönderilerek uygun görüş alındıktan sonra uygulamaya geçilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

Yeşilkent Mahallesi sınırlarında bulunan ve park alanı yapılması planlanan piknik ve eğlence(rekreasyon) alanı olarak ilave imar planı yapılması talep edilen toplam 32,2746 ha’lık alanda ilave imar planı yapılması için “Kamu Yararı Kararı” alınması konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda son olarak mahalle muhtarları mahalleleri ile ilgili sorunlarını Başkan Bakkalcıoğlu ile paylaşırken Bozüyük Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısının 2. Birleşimi ise Pazartesi günü saat 14:00’te yapılacak.

Şehidimizin Adı 3. Cadde’de Yaşatılacak
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin