Saniyelerle Yarıştılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından ”Paramedikler Günü ve İlk Yardım” etkinliği düzenlendi.

Vali Bilal Şentürk, BŞEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen etkinlikte; paramediklerin, insanların ilk yardıma ihtiyaç duyduğu anda ihtiyacını karşılayacak ve can alıcı müdahaleyi yapabilecek pozisyonda görev alacaklarını ifade etti.

Paramediklerin, ilk yardım konusunda hayati önem taşıyan bir görevi üstlendiklerini belirten Vali Şentürk, şöyle konuştu:

”İnsanların ilk yardıma en çok ihtiyaç duyduğu anda işini bilen ve o ihtiyacı doğru giderebilecek kişinin anında bulunması kadar önemli bir görev yok. Paramedikler, insanlara ilk müdahaleyi yapıyorlar. Kritik bir görevleri var. Ne zaman ne şekilde nasıl bir olayla karşılaşacakları belli olmadığı için her zaman donanımlı olmaları gerekiyor. Yanlış bir müdahale o kişinin hayatını etkileyebilir. Temel ilk yardım bilgilerini iyi bilmemiz gerekiyor. İlk yardım eğitimini geniş kitlelere yaymalıyız. İşini iyi yapan insan her yerde aranır ve bulunur. Geleceğimiz sizlersiniz, topluma katkı sağlayacaksınız. Bizler sizleri önemsediğimiz gibi sizlerde kendinizi ve yapacağınız işi önemseyin. Şunu da unutmayın, içinizde insan sevgisi olsun. Merhamet ve sevgi duygusu insanı mutlu eder ve sizi başarıya götürür. 1 saniyenin bile kıymetli olduğunu bilerek ve yapacağınız hamlenin insanın hayatının devamında katkınız olacağını düşünerek hareket ederseniz, o zaman zaten işinizi önemsemiş olursunuz.”

BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da paramedik görevi üstlenecek kişilerin titiz ve dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizerek, ”Sadece sağlıkla ilgili meslek için değil bütün meslek mensuplarının sahip olması gereken özellik. Bu alanda okuyan öğrencilerimiz, öğrenciliklerinizi dört dörtlük yapmanız gerekiyor ki mesleğe atıldığınızda da işinizi aynı titizlikle ve özenle yerine getirebilesiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ülküye Dudu Gül ise 2015-2016 eğitim öğretim döneminde ilk mezunlarını verdiklerini anımsatarak, bugüne kadar 226 öğrenciyi mezun ederek, paramedik mesleğine kazandırdıklarını bildirdi.

112 Acil Servisi Başhekimi Dr. Selman Abidin, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Dilek Gümüş, Paramedik Hasan Mutlu ve Sümeyye Topal, Paramedik ve ilk yardım konularında birer sunum yaptı.

Etkinlik, yüksekten düşme sonucu yaralanan kişi ile boğazına şeker kaçan kişiye, ilk müdahalenin nasıl yapıldığı canlandırılmasıyla sona erdi.

Saniyelerle Yarıştılar
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin