Sanayinin Sorunlarına Lisansüstü Tezler Çare Olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) ile Bilecik ve Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odaları (TSO) arasında ‘Sanayi Odaklı Lisansüstü Tez İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Hem Bilecik hem de ülke sanayisine önemli katkı sunmayı amaçlayan bu protokol, BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin ve Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent tarafından imzalandı. 31 Temmuz 2019 günü imzalanan protokolle birlikte, Bilecik sanayicisinin karşılaştığı sorunlar Üniversitede lisansüstü eğitim gören öğrencilere tez konusu olarak verilecek ve bu sayede sahadaki problemlere çözüm getiren bilimsel çalışmaların yapılmasına imkan sağlanacak.

İmza töreninde protokole ilişkin değerlendirmede bulunan Rektör Taş, Üniversite olarak ülke ve bölge sanayisinin gelişimine katkı sağlamanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi ve imzalanan protokolün bu hedefe ulaşmak için atılmış çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Akademinin sanayiyle bütünleşmesi adına bugüne kadar pek çok çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda Teknopark’ı hizmete soktuklarını hatırlatan Rektör Taş, ‘Sanayi Odaklı Lisansüstü Tez İş Birliği Protokolü’ ile Bilecik’te faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının üretim aşamalarında karşılaştıkları problemlerin giderilmesinin sağlanacağını, sektörde uygulama potansiyeli olan ürün ve süreç iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının yapılacağını belirtti. Bu uygulamanın yeni teknolojilerin gelişmesinin de önünü açacağını ifade eden Rektör Taş, bu protokolün zamanla hem ülkemiz hem de bölge sanayisine katkı sağlayacak bir model haline geleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Rektör Taş, Üniversitenin sanayiyle etkin şekilde işbirliği yapmasını sağlayacak protokolün paydaşları olan Bilecik ve Bozüyük TSO Başkanlarına, protokolün hazırlanmasında büyük emekleri bulunan Rektör Yardımcısı ve Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği İl Koordinatörü Prof. Dr. Harun Mindivan’a, Bilecik TSO Genel Sekreteri Özgür Erdem’e ve Bozüyük TSO Genel Sekreteri Bedri Öztürk’e teşekkürlerini sundu.

Sanayinin Sorunlarına Lisansüstü Tezler Çare Olacak
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin