SANAYİ VE ÜNİVERSİTE MUTLAKA BİRARADA OLMALI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
”Milli teknoloji, güçlü sanayi hamlesi yolunda sanayimizin geleceği” sorunlar ve çözüm önerileri konulu toplantı Vali Tahir Büyükakın  başkanlığında sanayiciler, iş adamları ve kamu kurumlarının yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Tüm kalkınma ajansları tarafından ülke genelinde bu çalışmanın yapıldığı bilgisini veren Vali Büyükakın, bu çalışmanın sözde değil özde bir çalışma olması gerektiğini ve bu nedenle önemle ve titizlikle değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Vali Büyükakın, şöyle konuştu:
”Bilecik’e ilk geldiği dönemde bütün  sanayicilerden benzer bir çalışma istedim. Bu çalışmada genel itibariyle basmakalıp cümleler, içine ne koysanız dolacak ama boş olan sonuçlar çıktı. Bu böyle olmamalı. Hükümetten beklenti olduğu kadar işletmelerimiz de kendilerini geliştirmeli ve değiştirmeliler. Sadece idarecilerin değil sanayicilerin de değişmesi gerekir. Bu nedenle oturup birlikte çalışmalıyız. Bizlere angarya gelen planlamaya, Ar-ge çalışmalarına, inovasyona önem vermeliyiz. Bunu hep birlikte başarmalıyız. Markalaşma, ürün gelişimi gibi konulara öncelik vermeli, sanayi ile üniversiteyi birleştirmeliyiz. Aile şirketi mantığını profesyonel yönetim biçimlerine, profesyonel şirketlere dönüştürmeliyiz. Bunu bu ildeki tek bir işletme yapamaz. Bunu birleşirsek yaparız, sanayi ile üniversite biraraya gelirse başarırız. Üniversite ve sanayi birleşirse kazanırız. Bu kentte kalıcı çalışmalar olması için bu çalışma buna vesile olmalıdır. Sanayi kısmı bunu yapmaya çalışırken biz idareciler de bu birlikteliğin ve işleyişin kolaylaşmasını sağlamalıyız.”
Toplantı, ”Finansmana erişim, beşeri sermaye, kurumsal yapılanma, ulusal ve uluslar arası pazara ulaşım ve tutunma, kalite ve markalaşma, rekabetçilik ile yenilikçilik ve yaratıcılık” gibi gündem maddelerinin değerlendirilmesi, çözüm önerilerinin sunulması ve değerlendirilmesi ile son buldu.
SANAYİ VE ÜNİVERSİTE MUTLAKA BİRARADA OLMALI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin