PAZARYERİ’NDE ORMAN YANGINI “rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazaryeri ilçesinde çıkan orman yangınında 4 hektarlık alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, İlçeye bağlı Esemen Köyü Sarı Kaya mevkiinde ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

 

Tarla sürerken alevleri fark eden Enver Erkanlı’nın ihbarı üzerine olay yerine itfaiye aracı ve ekip sevk edildi. Pazaryeri Belediyesi itfaiye ekipleri yangın yerine ulaşarak müdahale etmeye başladı.

 

Arazinin dağlık olması sebebiyle itfaiye ekipleri yangına müdahalede zorlanırken Bilecik, ve Pazaryeri orman işletme müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri de yangına müdahalede bulundu. O esnada kısa süreli de olsa başlayan yağmur ekiplerin işlerini kolaylaştırdı alevleri büyük ölçüde azalttı.

4 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından yangın kontrol altına alındı, Orman işletme müdürlüğü 2 arazözle soğutma çalışmaları sürdürülüyor. Yangında 4 hektar ormanlık alanın zarar gördü.

Pazaryeri Jandarma ve olay yeri ekipleri yangının yıldırım düşmesinden mi yoksa söndürülmeden bırakılan piknik ateşinden mi çıktığı konusunda inceleme başlattılar.

 

Esemen köylüleri buranın adeta içkicilerin mekanı olduğunu, bir gün böyle bir durumla karışılacaklarını hep söyledik ama önüne geçemedik dediler.

JANDARMA KOMUTANI  İLHAN BAŞÇAVUŞ DA YANGIN YERİNDE ÇALIŞMALARA KATILDI

İlçe Jandarma Bölük Komutanı İlhan Canseven, MHP İl Genel Meclis üyesi Haluk Filizli, Avcılar Kulübü Başkanı Mustafa Nuri Kahraman, Esemen Köyü Muhtarı Emin Bayrak, ve bazı vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarına katıldılar.

HALUK FİLİZLİ:” YAĞMUR YANGININ BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ”

Diğer yandan yangının yağan yağmur ile birlikte daha da büyümeden kontrol altına alındığını belirten MHP Pazaryeri İl Genel Meclis Üyesi Haluk Filizli özveriyle çalışan bütün birimlere de teşekkür etti.

PAZARYERİ’NDE ORMAN YANGINI “rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin