“PAZARDA SATILAN GÖZLÜKLERDEN UZAK DURMAK GEREKİR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bilecik’te faaliyet gösteren Moda Optik ve Merkez Optik’in sahibi Optisyen Tuğçe Kılıç ile bir röportaj gerçekleştirdik. Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların güneş gözlüğü kullanımının arttığı dikkat çekerken; Optisyen Tuğçe Kılıç  merak edilen soruları cevapladı.

Kullanılan güneş gözlüğünün seçiminde önemli kriterlere dikkat edilmesinin altını çizen Kılıç güneş gözlüğünün kişinin tarzını yansıtmasında önemli bir faktör olduğunu belirtti. Sokakta ve pazarda satılan gözlüklerin zararlarından bahseden Optisyen Kılıç kesinlikle Optik harici yerlerden gözlük alınmamasını tavsiye etti.

Yenilenen konseptiyle, güler yüzlü personeli ve tarz güneş gözlükleriyle müşterilerine hizmet veren Moda Optik ve Merkez Optik sahibi Optisyen Tuğçe Kılıç ile güneş gözlüğü üzerine yaptığımız röportajın bir bölümü:  

 

SORU: “  GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

CEVAP: Güneş gözlükleri günümüzde genellikle güneş ışınlarının göz kamaştırıcı etkisinden korunmak için ya da şık bir aksesuar olarak kullanılmaktadır. Ancak güneş gözlüklerinin çok daha önemli olan asıl görevi, gözleri güneşin yaydığı ultraviyole ya da diğer ismiyle morötesi ışınların göze verebileceği hasarlardan ve neden olabileceği ciddi göz hastalıklarından korumaktadır. Aynı zamanda toz ve polen gibi havada uçuşan parçacıklara karşı kalkan görevi oluşturur.

 

SORU: “ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?”

CEVAP: Son yıllarda ozon tabakasının incelmesi ve zararlı ışınların miktarının artması sağlık açısından daha önemli bir hale gelmiştir. Uzun süre güneşin zararlı etkisine maruz kalmak sarı nokta hastalığına ve katarakta sebep olmaktadır. Bu nedenle özellikle yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımına dikkat edilmelidir. Güneş gözlüğü kullanırken dikkat etmemiz gereken en önemli konu güneş gözlüğünün kaliteli olmasıdır. Sokakta ya da pazarda satılan güneş gözlüklerinden uzak durmak gerekir. Güneş gözlükleri mutlaka optik mağazalarından tercih edilmelidir.

SORU: “ KALİTESİZ GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİN ZARARLARI NELERDİR?”

CEVAP: Çünkü kalitesiz güneş gözlükleri güneşin zararlı ışınlarını süzemediğinden göz hastalıklarının ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Göz bebekleri büyüyüp küçülerek göze gelen güneş ışınlarını ayarlayabilirler. Ancak kaliteli olmayan güneş gözlükleri gözün bu fonksiyonuna engel olarak gözün zarar görmesine neden olurlar. Kalitesiz bir güneş gözlüğü kullanmaktansa hiç gözlük kullanmamak böyle bir durumda daha iyi olacaktır.

 

SORU: “ KENDİMİZE UYGUN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

CEVAP: “Yüzünüz ve gözleriniz için doğru güneş gözlüğü seçimi, gözlerinizin güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından daha sağlıklı bir şekilde korunması ve sizin daha güzel estetik görünmeniz için son derece önemlidir. Takacağınız güneş gözlüğü sizin kişiliğinizi tam olarak yansıtmalıdır. Yüzünüz kare, yuvarlak, oval, dikdörtgen veya elmas şekilli olabilir. Kendinize uygun bir güneş gözlüğü seçmek için yüz şeklinize uygun gözlükler kullanmalısınız. Örneğin yuvarlak bir yüze sahipseniz, dikdörtgen veya kare çerçeveli gözlükler kullanarak yüzünüzün daha uzun ve ince görünmesini sağlayabilirsiniz. Hem estetik anlamda iyi görünmek, hem de sağlığınızı korumak istiyorsanız mutlaka tercih ettiğiniz optik mağazasından yardım almalısınız.”

NOT: Optisyen Tuğçe Kılıç hanımefendiye sorularımızı cevaplandırdığı için okuyucularımız adına Teşekkür ederiz.

 

“PAZARDA SATILAN GÖZLÜKLERDEN UZAK DURMAK GEREKİR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin