Özel İdare ve Belediye Arasındaki Gerilim Tırmanacak Gibi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları başlıyor.

11 maddenin görüşüleceği Temmuz ayı birleşimlerinde, Pelitözü Gölpark mesire alanının Bilecik Belediyesine tahsisine ilişkin protokolün iptal edilerek İlgili komisyondan gelen raporun görüşülmesi konusu gündeme damgasını vuracağa benziyor.

Hatırlanacağı üzere, 27 kasım 2014 tarihinde Bilecik Belediyesi’nin Gölpark’ın tahsisi için İl Özel İdaresine yaptığı başvuru İl Genel Meclisince kabul edilmiş ve Pelitözü Gölpark mesire alanı 09 Ocak 2015 tarihinde 2015/10 sayılı alınan meclis kararıyla Bilecik Belediyesine tahsis edilmişti.

GERİLİM TIRMANACAĞA BENZİYOR

Ayrıca, Pelitözü Gölpark’ın Belediye’ye tahsisinin gerçekleştiği o dönemde meclis gündemine gelen teklif incelenmek üzere komisyonlara havale edilmiş, Komisyonların çalışması sonucu hazırlanan raporlarda Gölpark’ta belediyecilik faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi için Belediyeye devrinin uygun olacağı yönünde görüş bildirilerek oylamaya sunulan teklif, Ak Parti ve MHP’li üyelerin verdiği kabul oyları ile CHP’li meclis üyelerinin çekimser oyları sonucu oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Ancak son günlerde, Bilecik Belediyesi ile İl özel idaresi arasında yaşananların üzerine temmuz ayı birleşiminde böyle bir maddenin gündeme alınması, İl Özel İdaresi ile Bilecik Belediyesi arasındaki gerilimin tırmandığı ve hukuki boyutlara varacağı da tahmin ediliyor.

Diğer yandan, İl Genel Meclisi Temmuz ayı birleşimlerinde ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşülerek karara bağlanacak.

İL GENEL MECLİSİ TEMMUZ AYI GÜNDEMİ (İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN):

Özel İdare ve Belediye Arasındaki Gerilim Tırmanacak Gibi!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin