Osmaneli’nde Sanatsal Doğal Hediyelik Eşya Üretimine Başlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgemizdeki en eski yerleşim merkezlerinden olan Bilecik’in Osmaneli ilçesi, turizmde yükselen değer olurken, kaybolmakta olan sanatlarında tekrar canlandırmaya devam ediyor.

İlçede 1970’li yıllara kadar toprak ürünler üreten ustalar ve atölyelerin olduğu bilinirken, son atölyenin de kapanmasıyla topraktan imal edilen ürünler dışarıdan temin ediliyor ayrıca ilimizde sadece Pazaryeri ilçesinde yapılan üretimlerle toprak işleme sanatı sürdürülüyordu.

Bu kapsamda Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli’nde faaliyet gösteren toprak ürünleri tesisi sanatsal doğal hediyelik eşya üretimine başladığını bildirdi.

Başkan Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“50 YIL SONRA YENİDEN..”

İlçemizde İbrahim İçöz, Salih İçöz ve Erdem İçöz kardeşlerin Osmaneli Belediyesi destekleri ile Selimiye Köyümüzde kurdukları tesislerde 50 yıl sonra ilçemizde topraktan turizme yönelik ürünler üretilmeye başlandı. Osmaneli Turizmi için çok değer ifade eden tesislerde ilçemizde 50 yıl sonra tekrar toprak işleme ve üretim sanatının yeniden başlatılmasından çok mutluyuz. Tesislere her türlü desteği veriyoruz ayrıca Osmaneli’nde bir çok satış noktasında ürünlerin satışını sağlayacağız.

Osmaneli’nde Sanatsal Doğal Hediyelik Eşya Üretimine Başlandı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin