Osmaneli’nde 5 Yılda 250 Bin Ağaç Toprakla Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi tarafından 5 yılda toplam 250 bin ağaç toprakla buluşturuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, kamu kurumları ve özel firmalardan 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen girişimlerle ücretsiz olarak temin edilen 250 bin fidan Osmaneli Belediyesince toprakla buluşturuldu. Dikimi gerçekleştirilen fidanlarla Osmaneli sokakları adeta yeşil bir kent haline geldi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 2023 yılına kadar belediye olarak 250 bin adet ağacı daha dikecekleri ve 10 yılda toplamda 500 bin adet fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, konuyla ilgili şu açıklamalara yer verdi:

“İPEK BÖCEKÇİLİĞİNİ DE CANLANDIRACAĞIZ”

Tekrar İpek böcekçiliğini canlandırmak ve eski dut üzümü bolluğuna erişmek için 20 bin adet dut fidanını parklarımıza dikeceğiz. Osmaneli son dönemlerde yaptıklarımızla şekil değiştirirken ağaçlandırmayla da yeşil bir bir kent olmayı çok daha üst seviyeye çekecek.

“OSMANELİ’NDE BİR DİKİLİ AĞACINIZ OLSUN”

Yetişkin Ağaç Fidesi, gül, zakkum, süs bitkileri gibi fide bağışlamak isteyenler Osmaneli Belediyesiyle iletişime geçebilirler. Her türlü ağaç bağışınızı adınızla dikip, yetiştirme ve büyütme garantisi veriyoruz. “Osmaneli de bir dikili ağacınız olsun” kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz. 500 bin metrekare park, 500 bin adet için hemşerilerimizden de ilgi ve destek bekliyoruz.

Osmaneli’nde 5 Yılda 250 Bin Ağaç Toprakla Buluştu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin