Osmaneli Belediyesi virüslere karşı Üniversiteyle işbirliği yapıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi karpuz başta olmak üzere sebze ve meyvelerde virüslerin sebep olduğu hastalıklara karşı Blecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile işbirliği yapıyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün değerli hocası Prof. Dr. Cihan Darcan ve öğretim görevlileri ile Belediye Başkanı Münür Şahin, gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi alışverişinde bulunarak sahada incelemeler yaptı.

Tarıma büyük önem veren ve kurduğu Hal Tesisi,Yöresel Ürün Üretme Merkezi,Mezbaha Tesisi,Fide Yetiştiriciliği,Kadın Girişimciler Kooperatifi gibi yatırımlarla çiftçiye destek olan Osmaneli Belediyesi, Üniversite ile birlikte sebze ve meyvelere zarar veren virüslerin araştırılması ve yok edilmesine yönelik çalışmalara da başlamış oldu.

“KOLLARI SIVADIK”

Başkan Şahin, söz konusu ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün değerli hocası Prof Dr Cihan Darcan ve öğretim görevlilerilerine Osmaneli Belediyemizle birlikte tarım ürünlerine zarar veren virüslere yönelik projeye katkıları için teşekkür ediyoruz.BŞEÜ ile her konuda işbirliğimiz bir proje ile devam ediyoruz.Tarımda bir çok konuda önemli yol kat ettik.Ancak hastalıklar,virüsler ürün verimliliğini ve maliyeti direk etkileyen konular olduğu için önemli bir projeyi başlatarak yine önemli bir tarımsal sorunu çözmek için kolları sıvadık.

Osmaneli Belediyesi virüslere karşı Üniversiteyle işbirliği yapıyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin