Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 19 Mayıs Mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurduğu 16 devletle,imparatorluklarla Dünyada her zaman lider ülke olmuş biz TÜRKLER,emperyalizmin her dönemde hedefi olduk.Her daim üzerimizde büyük gücümüzü küçültmek için planlar yapıldı ve sürekli bölünmemiz ve parçalanmamız için içerden ve dışardan hainlere karşı mücadele etmek zorunda kaldık.Bugünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koskoca Osmanlı İmparatorluğundan savaşarak koruduğu topraklar üzerinde 17.Türk Devleti Türkiye Cumhuriyeti olarak emperyalizmin oyunlarına,planlarına karşı mücadele ediyoruz,savaşıyoruz

Tüm Türk Dünyası,Tüm İslam Alemi ve Ezilen Dünya Halkları üzerinde oynan oyunları,sırf emperyalizmin hedefleri için yaratılan kardeş kavgalarını, yurtlarından edilen insanları,katledilen müslümanları korumak,zulümleri durdurmak yine bize düşüyor.
Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hakkında kısa bir bilgi verelim;

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri’nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

Gençlik ve Spor Bayramı ilk defa 1926 yılında Gazi Günü adı altında Samsun’da kutlanmış, 24 Mayıs 1935’te Atatürk Günü adı altında resmiyet kazanmıştır. Beşiktaş’ın girişimleriyle Fenerbahçe Stadı’nda kutlanan bu ilk 19 Mayıs, Galatasaray ve Fenerbahçe’li yüzlerce sporcunun da katılımıyla bir spor günü haline gelmiştir. Bu organizasyondan bir süre sonra gerçekleşen Spor Kongresi’nde söz alan Beşiktaş Kurucu Üyesi Ahmet Fetgeri Aşeni kutlanan Atatürk Günü’nün tüm gençliğe mal edilebilmesi için “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” adı altında her yıl yapılmasını teklif etmiştir.Kongrede oylanan bu öneri kabul edilmiş ve Atatürk’ün de onayıyla yasalaşmıştır. 20 Haziran 1938 tarihli kanunla “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan bu ulusal bayramın adı 12 Eylül Darbesi’nden sonra “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı,” adını almıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hiç bir zaman vazgeçmediği ve Osmanlı İmparatorluğundan zorla,fitneyle,haince kopartılan topraklarda bugün huzurun hiç olmadığını görüyoruz.Yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hiç bir zaman vazgeçmediği Misak-ı Milli Sınırlarımızın da nasıl zorla sınırlarımız dışında bırakıldığını biliyoruz.Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı emperyalimze karşı savaşı,savunmamız Misak-ı Milli sınırları dışından başlar diyerek emperyalizme meydan okuyan,içerde ve dışarıdaki hainlere rağmen Suriye,Irak,Libya’da ve sınırlarımız içinde terör örgütlerine karşı savaşan,mücadele eden Büyük Türkiye,Güçlü Türkiye var.Ve onun lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Cumhuriyeti yine Dünya sahnesinde yerini aldı.Artık Türkiye dışarıda bırakılarak bu coğrafyada sınır belirlenemiyor,emperyalizmin hedefleri gerçekleştirilemiyor.

Her zaman Gençlerimizin milli duygularla dolu,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği sınırları hedefleyen,bu coğrafyada ve Dünyada lider ülke konumunda olmak ve bunu korumak için gece gündüz çalışması gerekiyor.Türkiye Cumhuriyeti bu genç nüfusuyla vatan,bayrak,devlet,millet için,inançları için her zaman dinamik ve her zaman her şeye hazırlıklı olmak zorundadır.

Bu vesile ile Tüm Şehitlerimizi,Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle,minnetle,dua ile anıyoruz.”19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”kutlu olsun.”Tanrı Dağı Kadar Türk,Hira Dağı Kadar Müslüman”Dünyanın düzeni için şarttır.Verilen her görevi yerine getirmek için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizden ve Emniyet Güçlerimizden Allah razı olsun ve Allah onları korusun.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 19 Mayıs Mesajı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin