Öğrenciler Velilerine Okuma-Yazma Öğretti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği doğrultusunda öğrenciler velilerine okuma-yazma eğitimi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş Türkiye’de 14 yaş üstü nüfus içinde okuma-yazma bilmeyenlerin oranının %4 olduğunun altını çizerek, 2.5 milyona tekabül eden bu oranın sıfırlanması hedefiyle yola çıkıldığını belirttiğini, okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmamasına dair umudunu ifade ettiğini, bundan sonra yapılacak kampanyaların eğitim kalitesini artırmaya yönelik olması gerektiğini vurguladığını hatırlattı.

 

Yaşı kaç olursa olsun azmettikten sonra insanların okuma yazma öğrenmesinin mümkün olduğuna değinen Durmuş, okuma yazma öğrenen insanların hayat standartlarının yükseldiğini, sosyal hayata katılımlarının arttığını ve kolaylaştığını, gelişmeleri, olayları yazılı kaynaklardan rahatça öğrenebildiklerini belirtti. Okulumuzda alanında profesyonel sınıf öğretmenimizin yönetimiyle; öğrencilerimizin  ablalarına, annelerine ve ninelerine okuma yazma öğrettiklerini kaydederek, etkinliğin ilimizde okuryazar sayısını artıracağına ve dolayısıyla ilimizin gelişimine katkı sunacağına işaret etti.

Öğrenciler Velilerine Okuma-Yazma Öğretti
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin