Mv. Mehmet Ali Çelebi “Söğüt’e kurulacak çimento fabrikasını” meclise taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Söğüt’te kurulması planlanan çimento fabrikası ile ilgili meclise soru önergesi verdi.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Söğüt’te kurulması planlanan çimento fabrikası ile ilgili Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Milletvekili Çelebi’nin Meclise sunduğu soru önergesinde ise şu sorular yer aldı:

  • Bilecik İlimiz Söğüt İlçesi Küre köyüne kurulacak olan çimento fabrikasına dair gerekli fizibilite çalışması yapılıp ÇED raporu hazırlanmış mıdır? Köy halkı ve civar yerleşim birimleri konu hakkında yeterli bir şekilde bilgilendirilmiş midir?
  • Günde kaç ton kömür yakılacaktır? Düşük kalorili kömür kullanılacak mıdır? Eğer yerli düşük kalorili kömür yakılırsa kükürt dioksit, diğer zehirli gazlar ve atık oranları çok yüksek olacaktır. Ayrıca yağan yağmurlarla birlikte bu gazlar ve havada asılı kalan zehirli partiküller ASİT YAĞMURU olarak verimli tarım alanlarına, insanların, hayvanların üzerine yağacak, içme ve kullanma sularını zehirleyecek, çevreyi ve doğayı kirletecektir. Bu konuda hangi tedbirler alınacaktır?
  • Yakılan kömürün külleri ve diğer atıklar nerede, nasıl depolanacak ya da bertaraf edilecektir?
  • Oluşacak araç trafiği, yol ve alt yapı sorunları için ne gibi önlemler alınacaktır?

“SÖZ VERMİŞLERDİ”

Diğer yandan, Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel, geçtiğimiz günlerde Bilecik’e çıkartma yapmış, düzenledikleri basın toplantısının ardından Söğüt ilçesinde ve Küre Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelmiş, Söğüt İlçesi ve Küre Köyü sakinlerinin karşı çıktığı Küre Köyü merkez mevkii içerisine kurulması planlanan ve proje bedeli 1.544.750.000 TL olan Entegre Çimento Fabrikası için notlarını alarak bu durumu meclise taşıyacakları sözünü de vermişlerdi.


İLGİLİ HABERLER:

Mv. Mehmet Ali Çelebi “Söğüt’e kurulacak çimento fabrikasını” meclise taşıdı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin