MÜHENDİS OLDU BAKIN ŞİMDİ NE İŞ YAPIYOR?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Endüstri Mühendisi Elif Ceren Şenyayla”

Bilecik’te açtığı kafe ile adını kısa sürede duyurmayı başaran, İlimizin genç girişimcilerinden Elif Ceren Şenyayla ile bir röportaj gerçekleştirdik.

Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu olan Şenyayla öğrenim gördüğü yıllarda ticaret ile uğraşmaya karar verdiğini belirterek, doğup büyüdüğü Bilecik’te kafe işletme arzusunun bir hayali olduğunu ifade etti. Bu konuda Ailesinden büyük destek gördüğünü vurgulayan Endüstri Mühendisi Elif Ceren Şenyayla ile “TARZ-I HAYAL” adlı işletmesinde yaptığımız ropörtaj:

SORU: “ SİZİ BİRAZ TANIYABİLİR MİYİZ?”

“ Ben Elif Ceren Şenyayla. 1993 Eskişehir doğumluyum. Babamın işi nedeniyle Bilecik’te yaşıyoruz. İlkokulu Bilecik Atatürk İlköğretim Okulu, Liseyi Bilecik Anadolu Öğretmen Lisesinde okudum. Lisans eğitimimi İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladım. Lisans eğitimimi 1 yıl erken bitirerek 2015 yılında mezun oldum. Üniversite eğitimimi İngilizce olarak tamamladım. Okulun yanında aldığım derslerle orta seviye Rusça’ya ve Berlin’de aldığım Lisans eğitimiyle de orta seviyede Almanca’ya sahibim.

SORU:” BU İŞİ YAPMAYA NE ZAMAN VE NASIL KARAR VERDİNİZ?”

Üniversite hayatım devam ederken gelecekle ilgili planlarımda ticaretle uğraşma fikri oluştu. Kafamda ilk olarak düğün, davet, özel gün organizasyon işleri fikrini geliştirdim.

Daha sonra bir aile toplantımızda Kafe açabileceğim konusunda kafamda bir fikir oluştu. Bu işi doğup büyüdüğüm şehirde Bilecik’te yapmaya karar verdim. Açacağım kafenin İstanbul’da ve yurt dışında edindiğim tecrübelerle daha güzel sonuçlar vereceğine inandım. Kendi bilgi ve birikimimle beraber yaklaşık 6 ay fizibilite çalışması yaptım. İnsanların iyi şeylere layık olduğu fikrinden yola çıkarak açacağım kafenin gelişen öğrenci portföyüne ve Bilecik halkına uygun olabilmesi için gerek servisiyle, gerekse de konseptiyle sıra dışı bir hizmet ve kalite anlayışı hedefledim. Yaptığımız her yenilik ve değişikliğin bir sonraki bu işi yapacak arkadaşlara iyi örnek olması için ciddi bir şekilde araştırdık, geliştirdik ve değerli Bilecik halkına sunmaya çalıştık.

SORU:”AİLENİZİN BU KONUDAKİ YAKLAŞIMI NE OLDU?”

Bu konuda tabi ki en büyük destekçim ailem oldu. Başta babam ve anneme teşekkürü borç bilirim. Benim bu düşüncemin gerçekleşmesinde çok ciddi destekleri oldu ve sürekli de desteklemeye devam ediyorlar.

SORU:”KAFENİZDEN BAHSEDİP İLERİYE DÖNÜK DÜŞÜNCELERİNİZİ ANLATIR MISINIZ?”

Bilecik konum itibarıyla Eskişehir, Bursa ve İstanbul üçgeni arasında yer aldığı için yeniliklere ve yapılan her güzelliğe cevap vereceğine inanıyorum. Bu sebeple düşüncelerimi kendi memleketimde geliştirmeye karar verdim. Bu konudaki düşünce ve isteklerimin gelecekte yapmak istediklerime iyi bir referans olacağına inanıyorum. Ve iddia ediyorum; Tarz-ı Hayal’de geçirilen her zaman keyifli, içilen her içecek, yenilen her yemek itina ve özenle hazırlanıp sunulmaktadır.

SORU. “SİZİN GİBİ GENÇLERE NELER ÖNERİRSİNİZ?”

Sloganımız olan “ Gülümseyin Tarz-ı Hayaldesiniz” diyerek bugüne kadar işletmemize destek olan değerli müşterilerimize şükranlarımı sunar, herkesi kafemizde ağırlamaktan onur duyacağımızı bir kez daha yenilemek isterim. Bu arada genç arkadaşlarımıza da önerim mutlaka hayallerindeki yapmak istedikleri mesleğe yönelmelerini ve günün birinde mutlaka da başarılı olacaklarını hiç akıllarından çıkarmamalarını tavsiye ederim.”

MÜHENDİS OLDU BAKIN ŞİMDİ NE İŞ YAPIYOR?
Subscribe
Bildir
guest

3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Aydın Yıldız

Çok başarılı bir işletme. 12 kişilik bir grup olarak bizi ağırladılar çok memnun kaldık. Ayrıca fiyatları da çok uygun. İşletme sahibine ve personeline teşekkür ederiz.

Aynur

Cerencim başarılarının devamını temenni ederim.cok güzel bir hayali İnşa ettin.kocaman öpüyorum seni.

Ziya

Bilecik’te yer gök kafe oldu. Bakalım kimler ayakta kalacak. Şu an en revaçta Yemen Kahvesi, ancak yenisi açılınca onunda pabucu dama atılır.

Bizi Takip Edin