MUHARREM İNCE BİLECİK’TEN SESLENDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“SEÇİM BÜROSUNU AÇTI”

CHP’nin 24 Haziran 2018 seçimindeki Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce,Bilecik CHP Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışı ve Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı’na destek istemek amacıyla Bilecik’e geldi.

“BİLECİK’E DEFALARCA GELDİM, ARTIK SOKAKLARINI EZBERLEDİM”

Tevfikbey Caddesi üzerindeki SKM önünde partililere hitap eden İnce,  Bilecik’e defalarca geldiğini, artık Bilecik’i ezberlediğini anlatarak  Kendisinin Türkiye’nin en genç İl başkanlarından olduğu dönemde Yaşar Tüzün’ün de en genç il başkanlarından olduğu yıllara vurgu yaptı. 1999 Yerel seçimlerinde Yaşar Tüzün’ün Belediye Başkan adayı olduğunu ve kendisinin de çarşıda esnafları gezerek Gazeteci olarak tanıttığını ve o seçimlerde CHP’nin başarılı olduğunu belirten İnce “Semih Hoca bu iş tamam” diyerek seçimleri kazanacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve  MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu seçim Türkiye’nin   beka seçimidir söylemlerine yönelik “Hiçkimse şu ana kadar yerel seçimler için beka seçimidir demezken bunu ilk kez Erdoğan ve Bahçeli söyledi. Bu ülkeye bir yatırım yapacak olanlar bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın beka sorunu vardır demesinin üzerine yatırım yapar mı? 3 oy fazla alabilmek için beka problemi var diyorlar. Bu memlekette beka problemi var demek, bu ülkeye kötülük yapmaktır.

BAHÇELİ’YE YANIT, “3 HARFLİLER DAHA TEHLİKELİ”

İçişleri Bakanı ülkede 750 terörist kaldı dedi. Biz bu ülkede 750 teröristin üstesinden geliriz. O zaman bir beka sorunu yok Beka demek Bahçeli, Ersoğan Koltuk Aşkı demektir. Sayın Bahçeli meydanlarda Millet ittifakına İllet ittifakı diyor.5 harfliler diyor. Hatırlatayım Recep de 5 harfli. Sayın Bahçeli’ye soruyorum; Recep kaç harfli. Eğer RTE diyorsan, o üç harfli. Çok tehlikeli” dedi.

İnce konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“BEDAVA KEK KUANTUMU YENDİ”

24 Haziran seçimlerinde meydanlarda kuantum dedik, yazılım dedik, teknoloji dedik, üretim dedik, bilim, hukuk dedik. Onlar ise bedava çay ve kek dedi. Kek Kuantumu yendi. O zaman yendi ama uzun vadede yenerse işte bu sefer bu memlekette beka sorunu olur.

“YİĞİT MUHTAÇ OLMUŞ KURU SOĞANA, NASIL OY VERECEKSİN SENİ SOYANA?”

Bunlar seçimi kazanınca kuyruklar olacak, dövizler artacak dedik, çıktı. O kuyruklar varlıktan oluyor dediler. Siz o kuyruklarda zengin insan gördünüz mü? Utanmıyor musunuz, Türkiye’de soğan kuyruğu var. Tank fabrikalarını özelleştirdiler, domatesi devletleştirdiler. 1,5 TL’den aldıkları dövizi 7 TL’ye çıkarttılar, 5 TL’ye indirince bayram yaptılar. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, nasıl oy vereceksin seni soyana?

“DAMADA PARA LAZIM”

Varlık fonu kurdular. Ziraat Bankası’nı, Halk Bankası’nı, Çaykur’u, THY’yi, BOTAŞ’ı, Borsa İstanbul’u satacaklar. Çünkü damada para lazım. Türkiye esnaf lokantasına döndü. Kasada damat oturuyor.

“82 MİLYONA BEN ŞAHİDİM, BU ÜLKDE KİMSE EZANA SAYGISIZLIK YAPMAZ”

8 Mart’ta kadınlar ezanı yuhaladı dediler. Orada polis önlerini kesiyor, gaz sıkıyor. Polisle bir arbede içerisine giriyorlar. Ve kadınlar polisleri protesto ediyor, ıslık çalıyorlar. Orada ezan okunuyor, kadınlar ezanın okunduğunun farkında bile değil. Şimdi bunu alıp, ‘ezanı yuhaladılar’ diye anlatıyorlar. Ben bu ülkenin Türklerine kefilim, ben bu ülkenin Kürtlerine kefilim, ben bu ülkenin Alevilerine kefilim, ben bu ülkenin Sunnilerine, Şafilerine kefilim, ben bu ülkenin sağcılarına kefilim, ben bu ülkenin solcularına kefilim, ben bu ülkenin başı kapalılarına kefilim, ben bu ülkenin başı açıklarına kefilim, 82 milyona kefilim. Hiç kime ezanı ıslıklamaz, hiç kimse ezanı yuhalamaz. Bizim bağımsızlığımızın iki sembolü vardır. Biri bayrağımızdır, öbürü ezanımızdır. İkisi bağımsızlığımızın simgesidir. Ezan Müslümanlar için namaza bir çağrı olduğu gibi bağımsızlığımızın da simgesidir. Üç, beş zibidi çıkabilir, ona bir şey diyemem ama bu topraklarda hiç kimse ezanı ıslıklamaz, hiç kimse ezanı yuhalamaz. Yuhalayacak olan bir babayiğit çıkarsa da onun alnını karışlarız hep birlikte. Ama olmamış şeyleri meydanlarda anlatarak, insanların dini duygularıyla oynamamak lazım.

“EMEKLİ, ESNAF, KÖYLÜ, MEMLEKET PERİŞAN HALDE”

24 Haziran seçimlerinde meydanlarda polislere, öğretmenlere din görevlilerine 3600 ek gösterge vereceğiz dedik. Buradan Erdoğan’a sesleniyorum sözünü tut. Bu insanların haklarını ver. Mülakatı kaldır. Emekli, esnaf, köylü, memleket perişan halde.

“BADEM BIYIKLILAR AMA RUHU AMERİKAN TRAŞLI”

Erdoğan İmam Hatip Lisesi’ne giderken ütüsüz pantolon giydiğini, çizgili gömleğin üzerine çizgili kravat taktığı günleri unuttu. Şimdi pahalı elbiseler giyiyor, pahalı saatler takıyor. Badem bıyıklılar ama bunların ruhu Amerikan traşlı.”

Bize illet diyorlar, zillet diyorlar ama ille biz de onlara çamur ittifakı mı diyelim. Bize bunu söyletmesinler, yoksa bizim de söyleyeceğimiz söz çok. ”

İnce, konuşmasının ardından Bozüyük  ilçesindeki programına katılmak üzere Bilecik’ten ayrıldı.

CHP eski Grup Başkanvekili Muharrem İnce partililer ve vatandaşlarla  bol bol da fotoğraf çektirerek selfi yaptı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Korkman Sevilay dahil, gülümseyen insanlar

MUHARREM İNCE BİLECİK’TEN SESLENDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin