Müdür Bircan’dan Müzeler Haftası mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, Müzeler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajında müzelerin tarihimizdeki önemine değinen Müdür Bircan, şu ifadelere yer verdi:

Müzeler; zengin tarihimizin, kültürümüzün, bundan binlerce yıl öncesine ışık tutan, toplumsal hafızanın ve kültürel mirasımızın izlerini adeta bir sanatçı gözüyle bizleri zaman tüneline sokan özel mekanların adıdır.

Dünya’mızda yaşayan birçok medeniyete ev sahipliği yapan ülkemiz, özellikle “Medeniyetlerin Beşiği” olarak tanımlanan Anadolu, binlerce yıllık tarihi ile muhteşem bir kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Müzeler ise, bu dünya mirasını aydınlatan, koruyup geleceğe aktaran kurumlarımızın başında gelir. Hatta müzeler mekânsal özellik olarak da şehirlerin ülkelerin simgesi halindedir.

Müzeler Haftası her yıl Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından “Uluslararası Müzeler Günü” olarak kabul edilen mayıs ayının 18’inci gününden başlayarak bir hafta kutlanmaktadır.

Bizlerde Bilecik Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze bağlı Bilecik Müzemizde çeşitli etkinlik, sergi, panel ve aktiviteler ile coşkuyla 18 Mayıs 2022 Çarşamba Saat:14:00’da Bilecik Müzemizde bir hafta sürecek organizasyonlar ile Müzeler Haftamızı etkin bir şekilde kutlayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarih ve kültür mirasımızın korunmasında görev alan, insanlık mirasını koruyan başta müze çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımızın “Müzeler Günü” nü ve “Müzeler Haftası’nı” kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum

Müdür Bircan’dan Müzeler Haftası mesajı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin