MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN’ÜN 2. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. İnönü Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında; Milli iradenin ortaya koyduğu ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk zaferi olan İnönü Zaferlerinin 101’inci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu zaferde canlarını veren kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum’’ dedi.


1 Nisan 1921’de Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki Metristepe; büyük komutan ve devlet adamı İsmet Paşa, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gönderdiği mesajda “Bozüyük yanıyor, düşman binlerce ölüyle doldurduğu savaş alanını silahlarımıza terk etmiştir.” diyerek İnönü Zaferi’ni müjdelemiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de cevaben “Siz, orada, sadece düşmanı değil, Türk milletinin makûs talihini de yendiniz.” dediği İnönü Savaşlarının 101. Yıl dönümündeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi şartlarda bu zaferleri elde ettiğini hepimizin çok iyi bilmesi gerekmektedir. Bunu bilmekle birlikte bunu gelecek kuşaklara da en iyi şekilde aktarmamız lazımdır. Çünkü eğer bunu başaramazsak, yeni nesillere aktaramazsak işte o zaman Sevr, her zaman olduğu gibi gündemden hiç düşmeyecek ve açıkça dayatılacaktır. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’ŞANLI ZAFERİ MİRAS BIRAKAN ECDADIMIZI MİNNETLE ANIYORUM’’

Mesajında İnönü savaşlarının tarihimizdeki yeri ve önemine değinen Milletvekili Tüzün,  ‘’ Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’ni cumhuriyet ilkeleriyle korumak üzere ant içtik. İnönü Zaferlerinin ortaya koyduğu tablo, millî iradenin bağımsızlığına olan tutkusunun en büyük göstergesidir. Bu topraklarda yüz yıl önce yaşanan büyük zafer sadece işgal kuvvetlerine karşı yaşanan zafer değildir, millî iradenin yani Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Anadolu çocuklarının özgürlük ve bağımsızlık için kendini feda ettiği muhteşem bir meydan okumadır. İnönü Savaşlarıyla ilk zaferini kazanan ordularımız Sakarya’da zaferini taçlandırmış ve Türkiye Cumhuriyeti Lozan’da da bağımsızlığını ve dünya devleti niteliğini kazanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere bu şanlı zaferleri miras bırakan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, silah arkadaşları ve bu uğurda canlarını veren kahramanlarımızı tekrar minnetle anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ YAŞAR TÜZÜN’ÜN 2. İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin