Milletvekili Selim Yağcı: “Bilecik’in Bilecik’ten başka dostu da yok, düşmanı da”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, “Bilecik-Yenişehir yolu” ve “Bilecik Köprülü Kavşağı” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber228’e özel açıklamalarda bulunan Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik’in Bilecik’ten başka dostunun da, düşmanının da olmadığını vurgulayarak, “Birbirimizin eteğinden çekmekten vazgeçelim. Bilecik’e hizmet noktasında el ele, gönül gönüle verelim. Yaptıklarımızla gelecek nesillerin gurur duyacağı hizmetleri hep birlikte yapalım.” dedi.

“Hiç kimse savunmazsa ben bunu hukukçu olarak savunurum”

Yenişehir yolu’nun milletvekilliğinin ilk dönemlerinde çıkılmaz bir halde olduğunu ve o dönemde konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştığını aktaran Milletvekili Selim Yağcı, “Cumhurbaşkanımıza Yenişehir yoluyla ilgili konuyu iletince Dönemin Ulaştırma bakanı Mehmet Cahit Turhan beyi çağırdı ve ‘niye bunu bu kadar uzattınız’ dedi. Bende 10 yıldır bitmeyen bir iş acil işlerdendir, buna özel bir ihale metoduyla yapılsın hiç kimse savunmazsa ben bunu hukukçu olarak savunurum dedim. Sonunda Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızlı bir şekilde ihalesi yapıldı.” ifadelerine yer verdi.

Yenişehir yolu’nun 2022 yıl sonuna kadar, Bilecik köprülü kavşağı’nın ise Mayıs ayının sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini ancak iklim şartları uygun olursa bayrama yetiştirmek istediklerini belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İçinden çıkılmaz bir haldeydi”

Yenişehir yolunu Cumhurbaşkanımıza 2 yıl önce arz ettim. Ben 4 yıllık milletvekiliyim ama bu yolu ilk 2007’de ihalesini yaptırdığımızda da o dönemde belediye başkanıydım. Dönemin başbakanı Binali Yıldırım’ın söylediği gibi ‘Yenişehir yolunun başına gelen, pişmiş tavuğun başına gelmedi’ diyor. Hakikaten ibretlik bir olay. Bunda ne siyasileri, ne idarecileri kimseyi suçlamak mümkün değil. İlgisizlikten değil, kamu ihale kanununun döngüsü çerçevesinde öyle bir girdaba girdi ki, benim ilk milletvekili olduğum dönemlerde de artık tamamen çıkılmaz bir haldeydi. Cumhurbaşkanımızla Bolu’daki toplantıda konuyu arz ettiğimde dönemin ulaştırma bakanı Cahit beyi çağırdı ve niye bunu bu kadar uzattınız dedi. Bende 10 yıldır bitmeyen bir iş acil işlerdendir, buna özel bir ihale metoduyla yapılsın hiç kimse savunmazsa ben bunu hukukçu olarak savunurum dedim. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla hızlı bir şekilde ihalesi yapıldı.

“Son derece saygıyla karşılıyorum”

Tabii çok uzun süreli olunca vatandaşımızda endişeler var, son derece saygıyla karşılıyorum. Ben işi takip ediyorum ama bir taraftan da içimden aman bir terslik daha çıkmasın diye tedirginlik ile bekliyorum. Hemşehrilerimiz şundan emin olsunlar, onların hissettiklerinin hepsini bir milletvekili olarak değil, bu bölgenin bir insanı olarak o sıkıntıları duyuyoruz. Artık tüm verilere baktığımızda bu senenin sonunda Yenişehir yolunu bitirmek istiyoruz. Büyük kısmı bitti. 1-2 tane kavşak kısmı kaldı. Ödenek sıkıntımız yok, ulaştırma bakanımızdan bu konuda gerekli sözleri aldık takibi ciddi bir şekilde yapılıyor.

“Bölge müdürümüzü uyardım, düzenleme yapılacak”

Kış şartları da uzun olunca mevcut yol aynı zamanda inşaat alanı olduğu için o güzergahta seyahat eden vatandaşlarımız maalesef konforu çok düşük kötü bir yolda seyahat etmenin sıkıntılarını yaşıyorlar. Bu konuda bölge müdürümüzü uyardım. Bu anlamda da kendilerinden de özür diliyoruz ama havalarda iyileşmesiyle kötü olan kısımları düzelterek vatandaşlarımızın yol yapılıncaya kadar biraz daha kaliteli bir yolda gitmesini sağlamakta bizim görevimiz bu düzenlemeyi yapacak.

“Hiçbir sıkıntı yok, 2022 sonunda..”

Yenişehir yolunca şuanda bir sıkıntı yok, inşallah 2022 sonunda bu yolun bitirilişine hep birlikte şahit olacağız. Yılan hikayesini geçtik, vatandaşımızın bu konudaki sitemine de ben sonuna kadar hak veriyor ve alınganlık göstermiyorum ama ciddi bir şekilde de takip ediyoruz. Öyle sahipsiz bir iş değil.

“Köprülü kavşak mayıs ayı sonunda..”

Küplü kavşağının tabiyeleri konuldu. Orada bir incelemede bulunduk. Bilecik’in yıllardır şehre girişine yakışmayan görüntüdeydi. Yine bizim dönemimizde bunu gerçekleştirmek nasip oldu. Ben bu işe belediye başkanlığım dönemimde de çok uğraştım ama milletvekilliği dönemimizde nasip oldu. İnşallah mayıs ayının sonuna kadar tabii ki iklim şartları uygun olursa bayrama da yetiştirmek istiyoruz ama mayıs ayının sonuna kadar yol üzerindeki kavşak çalışmamızı bitireceğiz.

“Çalışmalar ciddi bir şekilde devam ediyor”

Hem şehirler arası trafiğe hem de şehir içi trafiğini açacağız. Çünkü istasyon mahallesi vatandaşımız ve oradaki ticaret erbabımız hakikaten uzun yıllardır mağduriyet yaşıyorlardı. Biran önce açılıp ticaretin de orada canlanması, trafiğin de  canlanması noktasında çalışmalar da ciddi bir şekilde devam ediyor.

“En iyi şekilde temsil etme konusunda çaba gösteriyoruz.”

20 yıldır Bilecik siyaset hayatının içerisindeyiz ve şehrimizin ihtiyaçlarını, sıkıntı ve dertlerini biliyoruz. Bu tecrübe ve deneyimle milletimizin bize vermiş olduğu yetkiyle onlara vekaleten Ankara’da en iyi şekilde temsil etme konusunda çaba gösteriyoruz.

“Projelerin hepsi son derece önemli”

Allah’a şükürler olsun bir çok kriz ve sıkıntıların olmasına rağmen Bilecik açısından yatırımlarımızda aksamalarımız olmadı. Olanlar da aksama anlamında değil, yasal süreci içerisinde gerçekleşen olaylar. Yeni yatırımlarımızın da müjdesini verdik. Spor tesisleri, resmi kurumlar yerleşkeleriyle, okullarımızla, Bozüyük’e yapılacak lojistik merkezimizle, Osmaneli’ne yapacağımız Bursa-İstanbul-Ankara hızlı tren hattı projesiyle bunların hepsi son derece önemli. Bilecik merkezi ve ilçelerimizde yapacağımız organize sanayi bölgelerimiz önemli.

“Hiç kimseyle bir hesabımız yok”

Biz siyaset ve sosyal hayattan elde ettiğimiz deneyim ve tecrübeyi şehrimize en verimli hizmetin nasıl yaparız noktasında sunma gayreti içerisindeyiz. Hiç kimseyle bir hesabımız yok. Bilecik’in Bilecik’ten başka dostu da yok, düşmanıda. Birbirimizin eteğinden çekmekten vazgeçelim. Bilecik’e hizmet noktasında el ele, gönül gönüle verelim. Yaptıklarımızla gelecek nesillerin gurur duyacağı hizmetleri hep birlikte yapalım. Bu vesileyle Bilecik’e bu zamana kadar hizmet eden ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Şuanda bayrak bizde, bu bayrağı en üst noktaya taşımayı düşünüyoruz bu noktada görevimizi eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Eminim ki insanlarımızın da hayır duasını alacağız.

İNTERNET SİTEMİZ VE SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

Diğer yandan, Milletvekili Selim Yağcı’nın haber228’e özel yaptığı; TBMM’de görüşülen Seçim Kanunu, Erken veya baskın seçim, Bütün şehir yasası, Millet İttifakı, Tarım Kredi Kooperatifleri, Söğüt Organize Sanayi Bölgesi, Gölpazarı Gıda İhtisas OSB, Bilecik 3. Organize Sanayi Bölgesi, Stat,  Bilecik Belediyesi ve belediyede yaşanan rüşvet olayı, Kayı A.Ş.’ye yapılan yeni atamalar ile atananların maaş ve huzur hakları, Bilecik Devlet Hastanesi ve kurulacak Diş hekimliği fakültesi ile ilgili açıklamalarını ilerleyen günlerde internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Milletvekili Selim Yağcı: “Bilecik’in Bilecik’ten başka dostu da yok, düşmanı da”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin