Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bilecik’te

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bilecik’ten hükümete yüklendi.

Bir takım ziyaretler ve parti binası açılışı gerçekleştirmek üzerek Bilecik’e gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partililerle bir araya geldiği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bilecik ziyareti kapsamında Basın mensuplarıyla TOKİ bölgesinde bulunan kafede bir araya gelen Genel Başkan İnce, burada yaptığı açıklamada hükümete yüklendi.

“BENZİN SATICISI BENZİNİN FİYATINI SÖYLEYEMEDİ”

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan İnce, “Gerçekten içler acısı durumlar yaşıyoruz. Az önce buraya gelirken bir benzinlikte durdum, ‘akşam yine bir zam gelmiş galiba’ dedim, ‘nedir durum, benzin kaç para, mazot kaç para’ dedim. ‘Abi dedi, ‘artık ezberleyemiyorum sürekli tabelaya bakmam gerekiyor, bilemeyeceğim’ dedi. Benzin satıcısı benzinin fiyatını söyleyemedi, bugün de gelecekmiş şaşkınım dedi.” ifadelerine yer verdi.

“NE VAR NE YOK SATTILAR”

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı kararı ile yurtdışından şeker alacağını aktaran İnce, şöyle konuştu:

Bu haramzadeler sattılar ne var ne yok şimdi,400 bin ton şeker alacağız yurt dışından. Dün yine Cumhurbaşkanlığı kararı var şeker alacakmışız dışarıdan. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında şeker fabrikası kurulmuşken, bu haramzadeler sattılar ne var ne yok, şimdi 400 bin ton şeker alacağız yurt dışından. Şekere muhtaç olduk düştüğümüz duruma bak Allah aşkına.

“TRT’YE PARA ÖDEYECEĞİZ HEPİMİZ”

TRT’ye ilişkin de eleştirilerde bulunan İnce, “Bu arada yetmiyormuş gibi TRT’nin bandrol parasını arttırıyorlar telefon alırken, bilgisayar alırken. Tayyip radyo televizyonuna para ödeyeceğiz hepimiz. Hepimiz para ödeyeceğiz ama bizi göstermeyecek sadece Erdoğan’ın borazanlığını yapacak.” dedi.

“BİR ÜRÜNÜN VERGİSİ FİYATINI GEÇEMEZ”

“Bir ürünün vergisi fiyatını geçemez” diyen İnce, konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

Temmuz yaklaşıyor Asgari Ücret ne olacak? memura ne zam gelecek hiçbirini bilmiyoruz. Bildiğimiz bir tek şey var dünyada bir ilk daha yaşanıyor. Rakının fiyatı 85 lira vergisi 240 lira. Bir ürünün vergisi fiyatını geçemez ekonominin kuralı bu. 85 liradan 240 lira vergi alıyorlar. Yani bunları var ya bu rakı içenler kurtarıyor biliyor musun? Vergiyi buradan alıyorlar. İçmeyin şunu ya, vallahi içmeyin.

“UZAYA GİDECEKMİŞİZ”

Memleket yangın yeri vaatlere bakın vaatlere uzaya gidecekmişiz. Hadi bir kişi uzaya gidecek 85 milyon kişi içinden. O şanslı kişi kim acaba, ona nasıl torpil yapacaklar çok merak ediyorum doğrusu.

“DOLAR YÜZDE YÜZ ARTTI”

Mahkumlara izin uzatılmış Temmuz’a kadar ve bakaya olanlar bedelli askerlikten yararlanacaklarmış. Memleketin sorunlarına kalıcı çözüm üretmiyorlar. Depo basarak, ‘stokçu’ diye suçlayarak, tanzim satış mağazaları açarak sorunun çözümünü istiyorlar. Marketlere mektup yazarak, ‘ucuza verin’ diye sorunun çözüleceğine inanıyorlar. Sorun orada değil, sorun üretimde, Türkiye üretemiyor.

Geçen yıldan bu yana brent petrol yüzde 60 artmış ama mazot yüzde 300 artmış. Dolar yüzde yüz artmış. Geçen yıl 8 lira şimdi 16 liranın üzerinde. Böyle bir durumda Türkiye üretemez. Dünyada da pahalılık var, bu yalandan sıkıldım artık. Bunu tekrar anlatmak istiyorum dünyada gıda fiyatları yüzde 30 arttı. Doğru bu Almanya’da da arttı, Japonya’da da arttı ama Türkiye’de yüzde 90 arttı. Biz niye, ‘yüzde 30 arttı’ demiyoruz? tamam savaş ve pandemi var anladık, tamam tedarik zincirleri kırıldı ama dünya ortalaması 30’ken bizde neden yüzde 90? bunu soruyoruz.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bilecik’te
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin