Mehmetçik’e ”Sevgi balonu”yla Selam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Bilal Şentürk, Bahçelievler Anaokulunda minik öğrencilerle birlikte Mehmetçik’e ”Sevgi balonu”yla selam gönderdi.

Vali Şentürk, eşi Münevver Şentürk, Vali Yardımcısı Rahmi Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile birlikte Bahçelievler Anaokulu öğrencisi Zeynep Ecem Tuncay’ın daveti ile Mehmetçik’e Türk Bayraklı ”Sevgi balon”larını uçurup, selam gönderdi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle öğrencilerin hazırladığı ”Cumhuriyet” sergisinin açılışının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan ”Cumhuriyet” konulu şiir, ront ve defileyi de izleyen Vali Şentürk ile eşi Münevver Şentürk, çocuklarla tek tek yakından ilgilenerek, çocukların milli ve manevi değerleri öğrenmelerine katkı sağlayan Okul Müdürü Sevgi Uğurlu ve öğretmenlere teşekkür etti.

Malhun Hatun İlkokulu ve Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulunu ziyaretinde öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılanan Vali Şentürk, ilgilerini karşılıksız bırakmayarak, sohbet etti.

Öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Şentürk, şunları kaydetti:

”Birinci önceliğimiz iyi insan yetiştirmek olmalı. Çocuklarımızın dimağında iz bırakabilmek için onlara dokunmamız, gözlerine bakmamız, onlara sevgimizi tam olarak göstermemiz lazım. Her çocuğun özelliği farklıdır. Her çocuğu ayrı ayrı tanımanız, onun ilgisine ve özelliğine göre hareket etmeniz lazım. Sizlerin her öğrenciye özgü çalışmalarınızı istiyoruz. Daha etkin öğretme, bilgiye ulaşma yollarını, bilgiyi ayırt etme becerisini uygulayarak öğretelim. Çocuklarımız ilkokuldan başlayarak bir spor branşıyla uğraşsınlar. Fiziksel ve ruhsal sağlık açısından spor şarttır. Spor herkesi bir araya getiren bir güzellik. Çocuklarımızı anlamlı meşgul tutalım. Sorumluluk duygusunu geliştirelim. Çocuklarımıza sorumluluk vererek hayata hazırlayalım.”

Vali Şentürk daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde, İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyle birlikte değerlendirmelerde bulunarak, Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret defterine şunları yazdı:

”En vazgeçilmezimiz insan. O’nu değerli kılanda topluma insanlığa sağladığı faydadır. Kendisine faydası olmayanın başkasına faydası ne olabilir? Başkasına faydalı olabilmek için donanımlı olmak, iyi yetişmek lazımdır. İşte onu sağlayacak olanlarda siz değerli eğitimcilersiniz. Herşeyi ihmal edebiliriz ancak eğitimi en son. İnsan yetiştirmedeki en büyük emeğin sahipleri olarak sizlerle iyi bir ekip olup, her çocuğumuza dokunabilmeyi, onları ülkesine, milletine, devletine, insanlığa faydalı bireyler olarak maneviyatıyla da donanımlı yetiştirmek en önemli arzumuz ve hedefimizdir. Bu gayeye matuf olarak mesaimin çoğunu sizlerle geçirmekten son derece mutluyum. Her şey unutulabilir ancak eğitim için yaptıklarımız, yapacaklarımız unutulmayacaktır. Ecdadın bir imparatorluk kurduğu binbir yokluk içinde kurtuluşu, yeniden doğuşu gerçekleştirdiği bu kutsal vatan toprağında hep beraber işimizin hakkını verelim. Sevgi, saygı ve muhabbetlerimizle bu kutsal yolculuğun neferleri değerli eğitimcilerimize…”

Mehmetçik’e ”Sevgi balonu”yla Selam
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin