MECLİS’TE YELLER Mİ ESECEK?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimler yaklaştıkça Belediye Başkan Aday adayları, İl Genel Meclisi Aday adayları ve Belediye Meclis Aday adayları başvurularını yapmaya başladılar.

Yaklaşık 6 yıldır İl Genel Meclis toplantılarını takip edip haber yapan birisi olarak bazı tespitlerde bulunmak istedim.

2014 Yılında yapılan yerel seçimlerden sonra oluşan tablo çok farklı oluştu bildiğiniz üzere…

Örneğin İnhisar ilçemizden 2 AKP üyesi Meclise girdi.Bunun yanında CHP Bilecik merkezden 1 üye, Gölpazarın’dan 1 üye ile temsil edildi.Turgay hoca ve Hikmet hoca ikinci kez Meclise girdiler.

Diğer yandan Bozüyük’ten 2 MHP, 2 AKP üyeleri Meclise girdiler.İlerleyen zamanda Oğuz Sertler’in partisinden istifa etmesiyle dengeler bir anda değişti.Hatta Meclis başkanı oldu Sertler…

Şimdi gelinen süreçte Mecliste dengeler değişecek gibi gözüküyor.Neden mi?

AKP’den H.Hüseyin Çelik ile Söğüt üyesi Ertuğrul Torun 3 dönem kuralına takılan isimler.Yani partilerinin tüzük gereği önümüzdeki seçim aday olamayacaklar.Tabi ki son anda tüzükte bir değişiklik olmazsa…

Meclis Başkanı Oğuz Sertler geçtiğimiz günlerde MHP’ye üye oldu.Sertler’in ismi ise Bozüyük Belediye Başkanlığına geçiyor.

Yine kulislerde MHP Pazaryeri Meclis üyesi Haluk Filizli’nin Belediye Başkanlığına ismi geçiyor.

İnhisar eski Belediye Başkanı İsmail Cambaz’ın İlçesinde şimdiden çalışmalara başladığı ve dolayısıyla İl Genel Meclisine aday olacağı biliniyor.

Osmaneli AKP Meclis üyeliği için ismi henüz açıklanmayan birisinin olduğu konuşulan konular arasında.Dolayısıyla mevcut üye Hakan Özkan’ın da bu anlamda işi garanti değil bence…

Osmaneli’den MHP’den Meclis üyesi olan ve İYİ Parti’ye geçen Orhan Uğur’un İlçe başkanlığından istifa ettiği ve yeniden aday olacağı belirtildi.

Bilecik MHP’den seçim kazanan ve İYİ parti’ye geçen Mehmet Yılmaz’ın da yine İYİ partiden aday olacağı da gelen bilgiler arasında…

CHP’den 2 dönemdir meclis üyesi olan Hikmet Turhan’ın da yine adaylık için müracaat ettiği bilinirken; CHP’de şu an için İl Genel Meclisine 6 başvuru olduğu ve aday belirleme yönteminin henüz netleşmediği de biliniyor.

Gölpazarı CHP’den yine 2 dönemdir Meclis üyeliği yapan Turgay Yılmaz’ın tekrar aday olup olmayacağına ise henüz net bir karar vermediğini, önümüzdeki günlerde kararını açıklayacağı kaydedildi.

Bozüyük MHP’den yine 2 dönemdir Meclis üyesi olan İ.Zeki Uyanık ile, Yenipazar MHP’den 2 dönemdir Meclis üyeliği yapan Osman Varolu’nun tekrar aday olup olmayacaklarının Genel merkeze bağlı olduğu da gelen bilgiler arasında yer aldı.

MHP Grup Başkan vekili ve sözcüsü Osman Varolu’nun tekrar aday olması durumunda ilçesi Yenipazar’da sevilir sayılır olduğundan tekrar seçimi kazanacağı da kaydedildi.

Bir dönem Meclis Başkanlığı yapan AKP Bilecik Meclis üyesi Serkan Yıldırım’ın da tekrar aday olacağı, ancak partisinin adaylığına henüz  nasıl baktığı da bilinmiyor.

Tüm bu gelişmelere bakıldığında yeni dönemde İl Genel Meclisinin mevcut üyelerinin bir çoğunun yerinde Yeller Eseceğe Benziyor. Haksız mıyım?  HOŞÇAKALIN

 

MECLİS’TE YELLER Mİ ESECEK?
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin