MECLİS ÜYELERİ MURATDERE’YE SAHİP ÇIKTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“TEPKİLERİNİ ÇAM FİDANLARIYLA GÖSTERDİLER”

İl Genel Meclisi Ekim Ayı Toplantıları devam ediyor.İkinci birleşime damga vuran Bozüyük-Muratdere köyüne yapılması düşünülen maden ocağı konusu oldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Meclis Başkanı Oğuz Sertler konunun önemine vurgu yaparak adı geçen bölgede 72.BİN Ağaç olduğunu söyledi.Aynı zamanda doğal hayatı koruma bakımından da son derece önemli bir bölge olduğunu belirten Sertler, geçen ay bölgede çıkan yangının Muratdere’ye yakın bir yer olduğunu da kaydetti.

Muratdere Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Barış Kahraman da Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmasında kendilerinin maden ocaklarına karşı olmadıklarını ancak adı geçen projenin köye ve bölgeye büyük zararlar verebileceğini, 72 Bin ağacın söz konusu olduğuna değinerek Meclis üyelerinin duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.

Muratdere köyü Muhtarı İsmail Kurt da yaptığı konuşmasında aynı önemli konulara vurgu yaptı.Meclisin ilgili komisyonlarına havale edilen madde sonucu İl Genel Meclis Üyeleri adı geçen yerde incelemelerde bulunacaklar.Ekim Ayı son birleşiminde Cuma günü ise konu Mecliste tekrar ele alınarak karara bağlanacak.

Diğer yandan Muratdere köyü muhtarı İsmail Kurt ile Kırsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Barış Kahraman’ın Meclis Başkanlık Divanı kürsüsünün önüne Çam Fidanları koyarak tepkilerini dile getirdikleri de kaydedildi.

MECLİS ÜYELERİ MURATDERE’YE SAHİP ÇIKTI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin