Meclis 1’inci Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya; “Toplantıya Bilerek Katılmadım”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi Meclis 1’inci Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya, toplantıya bilerek katılmadığını söyledi.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen birleşime, Belediye Başkanı Semih Şahin’in, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen program nedeniyle  Brüksel’de olması nedeniyle, Başkanvekili Semih Tuzak başkanlık etti.

MHP Belediye Meclis üyesi Hamdi Salt,  Başkanvekili Semih Tuzak’a, “Biz sizi seçmemişken sizin meclise başkanlık etmeniz etik değil” ifadelerinde bulunmuştu.

Beni buraya layık görmediğiniz için teşekkür ederim.”

İlgili birim müdürünü yaptığı açıklamada; “Belediye kanunun 40. Maddesi gereği belediye başkanının hastalık, izin alma ya da başka bir sebeple görevinin başında olmaması halinde, yerine bir başkan vekili bırakır. Belediye Başkanımız Semih Şahin ‘de yerine bir başkan vekili bırakmıştır. Ayrıca bu durum Bilecik Valiliğine de bildirilmiştir. Kanunda açıkça belirtildiği üzere Belediye Başkanı tarafından seçilen vekil belediye başkanının tüm yetkilerine sahiptir. Bunun dışında Marmara Belediyeler Birliğine de bu durumu sorduk. Onlarda bir problem olmadığını ve kendilerinin de aynı şekilde hareket ettiklerini söyledi. Ayrıca Danıştay kararı da bu yönde” dedi.

Semih Tuzak, Hamdi Salt’a “beni buraya layık görmediğiniz için de teşekkür ederim” dedi.

“Toplantıya Bilerek Katılmadım”

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan “Millet İttifakı” Belediye Meclis Üyesi seçilen İYİ Partinin meclis üyesi aynı zamanda Bilecik Belediyesi Meclis 1’inci Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Toplantıya bilerek katılmadığını söyleyen Mustafa Sadık Kaya “Çünkü sayın Semih Tuzak’ın meclisi yöneteceğini biliyordum. Bugüne kadar seçmenlerimize olan saygımdan dolayı hiçbir meclis toplantısına katılmamazlık yapmadım, yapmayacağım. Konuya açıklık getirmek için bilgilendirme yapmak istedim” açıklamasında bulundu.

Meclis 1’inci Başkan Vekili Mustafa Sadık Kaya; “Toplantıya Bilerek Katılmadım”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin