Lise öğrencileri üniversite deneyimi yaşadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şeyh Edebali Anadolu İmam-Hatip Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencileri, üniversite ortamını yakından tanıyıp, bölüm ve programlar hakkında bilgi almak amacıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’ni (BŞEÜ) ziyaret etti.

Şeyh Edebali Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Özbek, matematik öğretmeni Murat Geçin ve rehberlik öğretmeni Erman Arabacılar’ın refakat ettiği geziye 45 öğrenci katıldı.

Kütüphane ve Bilgi Merkezinden başlayan gezide, genç üniversite adayları kütüphanenin tüm salonlarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar ve bazı eserleri de inceleme fırsatı buldular.

Kütüphane yetkilileri kütüphanede sunulan hizmetleri, ödünç alma işlemlerini, kullanılan sistemleri ve sahip olunan imkanları öğrencilere detaylı şekilde anlattı. Ardından İslami İlimler Fakültesine geçen öğrenciler burada bölüm hocaları ve yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar ile Fakülteyi daha yakından tanıyarak sorularını bizzat bölüm hocalarına sorma fırsatı buldular. Bunun yanı sıra amfide devam eden bir derse de giren grup, ders anlatımı ve üniversite öğrenciliğini de deneyimledi.

Öğrenci yemekhanesine geçen grup burada üniversite öğrencileri ile birlikte yemek yedi. Mühendislik Fakültesi ile devam eden gezide, Fakültede yer alan bölümler hakkında bilgilendirmeler yapıldıktan sonra Bilgisayar Mühendisliğine ait Ölçme ve Donanım, Gömülü Sistemler, Bilgisayar Ağları, Yüksek Lisans Çalışma ve Baskı Devre Çalışma Laboratuvarları hakkında uzmanlar tarafından açıklayıcı bilgiler verildi.

Son olarak Metal İşleme ve Talaşlı İmalat Laboratuvarı, Yapı Malzemeleri ile Kimya Laboratuvarı gezisi ile etkinlik sona erdi.

Şeyh Edebali Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Abdullah Özbek yaptığı açıklamada, “Lisemiz 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmeleri, motivasyonlarının artması ve bakış açılarının daha da genişlemesi için düzenlediğimiz gezinin son derece faydalı olduğuna inanıyorum. Bu gezide üniversitenin kapılarını bizlere açan başta BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Lise öğrencileri üniversite deneyimi yaşadı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin