LEFKE BEZİ DÜNYA MARKASI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinin İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Bölümünün üretim ve tasarım destekleri ile İşkur eğitim projelerinden yararlanarak,Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla ürettiği Lefke Bezi yurt dışında görücüye çıktı.

Rusya’da İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda Tekstil Bölümü tasarrım ve dikişi ile genç tasarımcılar tarafından defilede uluslararası moda Dünyasına sunulan Lefke Bezi büyük ilgi gördü.

Pamuktan doğal ürün olarak el emeği ile Osmaneli kadınları tarafından Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezimiz tezgahlarında üretilen Lefke Bezi gelecekte Moda ve tasarrım sektöründe çok önemli yerde olacağını gösterdi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden yapılan açıklamada;”Rusya hükümetince desteklenen ve Çerkezlerin başşehri Maykop’ta, Adige Devlet Üniversitesince düzenlenen uluslararası festivalde Tekstil ve Moda Tasarımı defilesi yoğun ilgi gördü. Değişik Ülkelerden 24 Moda ve Tekstil Tasarımı öğrencilerinin katıldığı ‘’Genç Tasarımcılar’’ yarışmasına ülkemizden İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü katıldı. İstanbul Ticaret Üniversitesinin YAPKO kapsamında Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Osmaneli Belediyesi ile ’’Osmaneli Yöresindeki Geleneksel Lefke Bezi ve Diğer Tekstil Yüzeylerinin Konfeksiyon Ürünleri Halinde Modernize Edilerek Günümüze Kazandırılması’’ konulu proje kapsamında geleneksel orijinal kumaş ve desenlere sadık kalınarak bölüm öğrencisi Güler Sağlam ve bölüm hocalarımızın destekleriyle, beş giysilik koleksiyonla ‘’Ancient Winds from Lefke Bezi’’ teması ile defileye katıldı. Proje yürütücüsü Prof. Dr. Habip Dayıoğlu defilede jüri üyesi olarak seçildi.
Yoğun ilgi gören defilemiz yanında; dünyaca tanınmış İspanya, İtalya ve Rusya’dan tasarımcı ve üreticilerle yapılan ikili görüşmeler sonucunda, ülkemiz tekstil sektörünün daha da tanınması amacıyla gelecek yıldan itibaren birlikte çalışmalar yapılması kararlaştırıldı” denildi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin;”Osmaneli Belediyesi birlik ve beraberlik içinde her alanda olduğu gibi Yöresel Ürün üretiminde,tasarımında ve dikişinde doğal bir ürün olarak yerini aldı.İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof Dr Yücel Oğurlu ve Moda Tekstil Bölümü Başkanı Habib Dayıoğlu’na Osmaneli Belediyesi Lefke Bezi eğitmeni Gülay Durak’a ve de Lefke Bezini dokuyan kadınlarımıza ,İşkur ve Milli Eğitim Müdürlerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

LEFKE BEZİ DÜNYA MARKASI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin