LAVANTA DİKİMİ VE KARAVAN TURİZMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Osmaneli Belediyesi, Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen kültürünü araştırma ve yaşatma derneği ve Tarım İl Müdürlüğü İle birlikte gerçekleştirdiği proje ile lavanta dikimi için alanı hazırlamaya başladı.

5 bin adet lavanta 7 bin 500 m2 lik bir alana dikilecek. Lavanta fideleri proje kapsamında Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği tarafından temin ediliyor. Dikim alanı Osmaneli Belediyesince hazırlanarak 15 gün içinde Lavantalar toprakla buluşturulmuş olacak.

Türkiye Karavan Federasyonu tarafından da desteklenen Karavan Parkı da bu alanın yanına yapılmaya başlandı. Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerimizin devamında yapılan Karavan Kamp Alanı Sakarya Nehri kıyısında,lavanta bahçesi İle birlikte çok tercih edilen bir alan olacak.Karavan Kamp alanının İstanbul-Eskişehir-Antalya güzergahında olması ve şifalı İçmeler tesisimiz ve de lavanta bahçelerimizin yanında yer alması turizm açısından ilçemize ve ilimize büyük katkı sağlayacak.

Başkan Münür Şahin, “bu projede Osmaneli İlçemizi tercih ettikleri Osmaneli Belediyemizi projeye dahil ettikleri için Bilecik Teke Yöresi Yörük Türkmen Kültürü Araştırma ve Yaşatma Derneği yönetici ve üyelerine ve Tarım İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.

LAVANTA DİKİMİ VE KARAVAN TURİZMİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin