Küre’de sağduyu galip geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İli, Söğüt ilçesi, Küre köyü sınırları içinde kurulması planlanan “Entegre Çimento Fabrikası”nın, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci firma tarafından sonlandırıldı ve yapımından vaz geçildi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Küre mücavir alanı içinde bulunan yere entegre çimento fabrikası kurulması yönünde ÇED toplantısı yapılmak istenmiş, ancak Küre, Kızıldamlar, Yeniköy ve Kurtköy muhtarları, siyasi parti temsilcileri, TEMA yetkilileri, STK Temsilcileri ile vatandaşlar toplantının yapılmaması yönünde örgütlenerek güç birliği sağlamışlar ve ÇED toplantısı yapılmadan sona erdirilmişti.

Gelinen süreçte, adı geçen firma ÇED sürecinin sonlandırılması için ilgili bakanlığa talepte bulundu ve entegre çimento fabrikasının yapılmasından vaz geçildi.

Konuyla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 04 ocak 2022 tarihinde ilgili dağıtım yerlerine gönderilen resmi yazıda, “Bilecik İli Söğüt İlçesi Küre Köyü Merkez mevkii’nde Söğüt Toprak Madencilik San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Entegre Çimento Fabrikası projesi ile ilgili olarak 20.10.2021 tarihinde Çevrimiçi ÇED (e-ÇED) sistemi üzerinden Bakanlığımıza başvuru yapılmıştır. 31.12.2021 tarihinde projeye ilişkin olarak, proje sahibi tarafından yapılan çalışmaların tamamlanamaması ve kurumlar ile görüşmelerin sürmesi nedeniyle, e-ÇED sistemi üzerinden ÇED sürecinin sonlandırılması talep edilmiş ve sonlandırma talebi bakanlığımızca uygun görülmüş olup ÇED süreci sonlandırılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan, konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Küre Köyü Muhtarı İbrahim Göğercin de, Firma yetkilileri ÇED sürecini iptal ettiğini ve entegre çimento fabrikasının yapılmasından vazgeçildiğini belirtti.


İLGİLİ HABERLER:

Küre’de sağduyu galip geldi!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin