Kum Ocağında Çökme Meydana Geldi! Kurtarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce 17 Ağustos depreminin 21. yıl dönümünde gerçeği aratmayan gece ve gündüz ”Enkazda arama kurtarma” tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta ekipler senaryo gereği Gölpazarı ilçesinde faaliyet gösteren bir kum ocağında enkaz meydana gelmesi sonucu bir çökme yaşandı.

Alınan ihbar üzerine AFAD, UMKE, Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllü ekipler olay yerine geldi ve kriz masası oluşturuldu. Enkazda kalan işçinin yeri tespit edilerek, sıkıştığı yerden ip tekniği kullanılarak çıkartıldı. Sedye ile tahliyesi gerçekleştirilen işçiye ilk müdahalesinin ardından ambulansa sevkiyle tatbikat sona erdi.

17 Ağustos 1999 günü saat 03.02’de Marmara Bölgesinde meydana gelen depremde 17 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmiş, 20 binden fazla vatandaş da yaralanmıştı. Büyük depremin 21. yıl dönümünde vatandaşlarda bilinç oluşturmak amacıyla ekiplerin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta, eksikliklerde tespit edildi.

“Kesinlikle merdivenlere, balkonlara ve asansörlere koşmayın”

AFAD Müdürlüğünden yapılan açıklamada, evde ve iş yerlerindeki eşyaların tehlike analizi yapılarak, yerlerinin değiştirilip sabitlenmesi gerektiği vurgusu yapılarak, şu bilgilere yer verildi:

”Mahallenizdeki, sokağınızdaki toplanma alanlarını sorgulayın. Deprem çantası hazırlayın. Deprem anında, panik yapmayın ve sakin olun. Sarsıntı başladığı andan itibaren kesinlikle merdivenlere, balkonlara ve asansörlere koşmayın. Sarsıntının başladığını hissettiğinizde doğru davranış şekliniz sağlam nesnenin yanında, üzerinize düşebilecek olan nesnelerden uzak, çök kapan ve tutun hareketidir. Bir elinizle nesneden tutunarak, diğer elimizle boyun ve baş bölgenizi koruyun. Tahliye esnasında vanaları kapatmadan bulunduğunuz yeri terk etmeyin. Açık alandaysanız enerji hatları ve direklerinden, ağaçlardan, binalardan ve duvarlardan uzaklaşın.”

Kum Ocağında Çökme Meydana Geldi! Kurtarıldı
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin