Kullanılmış Giysi ve Ayakkabılar Kumbaraya

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Belediyesi, geri dönüşüm konusunda önemli gelişim sağlanan Bilecik’te kullanılmış ve ömrünü tamamlamış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyip geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, AK Parti Bilecik İl Başkan Vekili Haşim Balcı, Özel Kalem Müdürü Serkan Bircan, birim müdürleri ve kıyafet kumbaralarının yapımını üstlenen firma yetkilisi Ali Öztürk katıldı.

 

Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafet ile ayakkabıların da geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları’ şehrin farklı noktalarına yerleştirilmeye başlandı.

 

Proje kapsamında hazırlanan 10 adet Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbarası, Belediye ekiplerinin belirlediği bölgelere yerleştirilmeye başlandı. Vatandaşlar kullanmadıkları veya artık eskidiği için kullanılmayacak durumda olan kıyafet ve ayakkabıları şehrin muhtelif noktalarındaki bu kumbaralara atacak.

 

Kumbaralar belli aralıklarla görevli firma tarafından boşaltılacak. İçerisinden çıkan kıyafetler önce ayrıştırılarak halen kullanılabilir durumda olanlar ayrılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüştürülecek.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Sosyal Tesisleri Çay Bahçesinde ”Kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaraları” tanıtımında, tüm materyallerin yok olmadan geri dönüşümle, çevre kirliliğini ortadan kaldırma adına geriye dönüşümü sağlayabilecek materyallerin sağlanması gerektiğini söyledi.

KUMBARALAR YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLADI

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can ilk etapta 10 farklı noktaya yerleştirilen kullanılmış giysi ve ayakkabı kumbaralarıyla ilgili Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisleri Çay Bahçesi arkasında, açıklama yaptı. İlk kumbaranın yerleştirildiği ek hizmet binası önünde çalışma hakkında bilgi veren Can, kumbaranın işleyişini ve inceledi.

 

BİLECİK’TE BİR İLK

Bilecik’in eskiden geri dönüşüm projesi kapsamı sosyal projesi kapsamı içerisinde kullanılmayan elbiselerimizi burada değerlendirerek ayrıştırarak tekrardan geri dönüşüm mahabında ayrıldığını belirten Can Bunun yanında da kullanılmayacakları da tekrardan gönderiyoruz firmamız tarafından. Sağlam olanları sosyal proje içerisinde tekrar kullanılmak üzere sosyal hizmetler il müdürlüklerine teslim edeceğiz. Geri dönüşüme verdiğimi elbiselerimizin karşılığında da sıfır elbise olarak geri dönecek bize.

 

Belediye Bankanı Can; “Sayın Cumhurbaşkanımız Rece Tayyip Erdoğan beyin eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin sıfır atık sosyal projesi kapsamında firmamızın tekrardan değerlendirdik ve bun kapsamda olması bahabında önemli bir yol kat edecek.” ifadelerini kullandı.

Kullanılmış Giysi ve Ayakkabılar Kumbaraya
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin