Kombi & Petek Arıza Ve Çözümleri 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kombide petek işareti arızası ve çözümü sayesinde peteklerde herhangi bir arıza meydana geldiğinde sorunun ne olduğu anlaşılabiliyor. Ve bu şekilde yetkili bir servis çağırılabiliyor. Günümüzde doğalgaz olan her evde kombi bulunuyor. Kombi bakımları da yetkili servisler tarafından yapılmalıdır. Isınma problemini tamamen ortadan kaldıran bir üründür. Son birkaç yıldır neredeyse herkesin evinde bulunan kombiler ile ısınma ve sıcak su kullanımı çok daha kolay hale gelmiştir.

Bakımları yapılmayan kombiler kısa süre içerisinde bozulabilir. Bu alanda hizmet veren bir sektördür. Bu sektörde kombi bakım hizmetleri periyodik bir şekilde yapılır. Kombilerinizde meydana gelen arızaları tamir eden hizmettir.

Kombi Kapalıyken Peteklerin Isınma Arızası Ve Çözümü

Kombiler kapalıyken petekler ısınmaz. Kombiler bozulduğu zaman yetkili servis çağrılmalıdır. Kombi kapalıyken petekler ısınıyor ise bu son derece büyük bir sorun olabilir. Hemen gaz vanası kapatılmalı elektrik akımı tamamen kesilmelidir. Daha sonra uzman biri çağırılmalı. Uzmanlar kombileri yılda en az bir kere temizlemek ve bakımını yaptırmak gerektiğini söylüyor.

Kış gelmeden önce mutlaka yetkili kişilere kombi bakımının yaptırılması gerekir. Daha az doğalgaz faturası ödemek isteyenler ve tasarruf elde etmeyi isteyenler her yıl kombi bakımlarını yaptırmalıdır. Bakımı yapılmayan kombiler beklenmedik anlarda arıza verebiliyor. Kışı daha hesaplı ve daha düzenli bir şekilde geçirmek için işi uzman kişilere teslim etmeniz gerekiyor.

Kombide Petek İşareti Arızası Ve Çözümü

Kombide petek işareti yanıp sönüyor ise muhtemelen petekler de hava birikmiştir ya da petekler ısınmıyordur. Bunun için yetkili servisi çağırıp sorunu anlayabilirsiniz. Kombi bakımları yapılmadan önce, etraf kontrol edilir, peteklerin ısı oranları ve kombide herhangi bir sorun olup olmadığı kontrol edilir. Ardından kombinin su sızdırıp sızdırmadığı kontrol edilir.

Kombide bulunan mevcut su tahliye edilir. Genleşme tankı havası ölçülür. Basınç az görülürse biraz daha basınç uygulanır. Yanma haznesinin temizliği detaylı bir şekilde temizlenir. Kombi bakımı ve arıza giderilmesi için yetkili servisin çağrılmasın da fayda var. Peteklerin ve kombilerin düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Kombilerin ve peteklerin havalarının alınması gerekiyor. Kombiler ve petekler gerekli görülürse temizlenir.

Kombi Bakımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelen servis yetkilisinin yetki belgesinin olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz. Kesinlikle hizmet için gelenlere yetki belgesi sorulmalıdır.

Kombi tamir ücreti 2023 yılında çok az bir değişiklik gösterecektir. Aşırı miktarda değişim olmayacağı için size fazla fiyat veren servisler ile çalışmayın. Firmamız bu konuda son derece uzmandır. Öncelikle filtreleri kontrol eder ve kombideki sıcak su ve kalorifer tesisatlarını dikkatlice kontrol ederiz.

Kombi Bakımı Aksatılırsa Ne Olur?

Kombi bakımı düzenli olarak yapılmazsa çalışma ömrü kısalır. Kombi tamir ücretleri her sene değişiklik gösteriyor. Ancak çok uçuk fiyatlar olmayacaktır. Ekonomik açıdan zarar etmemek için kombi bakımları yıllık olarak yapılmalıdır. Firmamız bu konuda oldukça uzmandır. Bu konuda hizmet veriyor. Kombi bakımlarının aksatılmaması gerekilir. Kombiler kolay kullanımları sayesinde her evde kullanılsa da herkes kombi kullanımını bilmez ve bunun için kombilerde arıza meydana gelir. Kombilerin belli aralıklar ile temizlenmesi ve arizası varsa bunun giderilmesi gerekiyor. Bunu yalnızca uzman ekiplerin yapmasında fayda var. Kombi kapalıyken peteklerin ısınma arızası ve çözümü için yetkili bir servisin çağırılması gerekiyor. Petekler ve kombiler dikkat isteyen ince işçilik ile yapılan ve temizlenen cihazlardır. Uzman kişiler tarafından rutin kontrollerin yapılması gerekiyor.

Formun Üstü

Formun Altı

 

Kombi & Petek Arıza Ve Çözümleri 
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin