KINIK ŞELALESİ, TABİAT PARKI OLARAK İLAN EDİLDİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in merkeze bağlı olan köyü Kınık sınırlarında yer alan Kınık Şelalesi, Tabiat Parkı olarak ilan edildi.

 

Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, yaptığı açıklamada ;kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli sebebiyle 1111 dekar büyüklüğündeki Kınık Şelalesi’nin tabiat parkı olarak ilan edildiğini duyurdu.

 

Orman ve Su İşleri Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Orman ve Su İşleri Bakanlığı, ülkemizin doğal, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu’na göre milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı olarak ayırıp koruma altına almaktadır. Bu minvalde, ülkemizin ulusal düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu sahalarımıza olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi ve buraların koruma-kullanma dengesi gözetilerek gelecek kuşaklara milli bir miras olarak bırakılması hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşmak maksadı ile statü verilen sahalar tabii kaynak değerleri gözetilerek planlanmakta, halkımızın giderek artan tabii rekreasyon alanlarına olan ihtiyacının karşılanması ve tabiat bilincinin artırılması için gerekli düzenlemeler hayata geçirilmektedir

 

İlimizMerkez ilçesi, Kınık köyü sınırlarında yer alan 1111 dekar büyüklüğündeki sahanın Bakanlığımız 2. Bölge Müdürlüğünce etüdü yapılmış ve taşıdığı tabii, kültürel kaynak değerleri ve rekreasyon potansiyeli sebebiyle 2873Sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 2. maddesinde yer alan tabiat parkı statüsüne uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple saha 2873 Sayılı Milli Parklar Kanununun 3. maddesi ve 645 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 8. maddesinin (ğ) bendi gereği,Bakanlık Makamının 04.06.2018 tarih ve 1117 sayılı Olur’ları ile “Kınık Şelalesi Tabiat Parkı” olarak ilan edilmiştir.”

KINIK ŞELALESİ, TABİAT PARKI OLARAK İLAN EDİLDİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin