KAHVE TÜKETİMİNİN FAYDALARI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Neredeyse her gün yüz milyonlarca insan kahve içiyor. Araştırmacılar kahvenin vücudunuza nasıl etkiler yapabileceğini anlamaya çalışırken, kahvenin faydaları son yıllarda kapsamlı bir şekilde incelenmiştir.

Kahve sadece kafein açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda antioksidanlar açısından da zengindir ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu küçük miktarlarda birkaç mikro besin içerir.

Bununla birlikte, birçok farklı yan etkiliyle de bağlantılıdır ve sağlık uzmanları sağlık üzerindeki olumsuz etkilerden kaçınmak için belirli insan gruplarının (hamile ve emziren anneler gibi) kahve alımlarını sınırlamalarını tavsiye etmektedir.

SAĞLIĞA FAYDALARI

1)Yüksek Antioksidan Kaynağıdır

Artık uzmanların çoğu ölçülü şekilde kahve tüketimini günde iki fincanı geçmemeyi önermektedir.

Bazı kaynaklar kahve çekirdeklerinin en önemli yararlarından birinin, kakaodan veya bazı çay yapraklarından bile daha güçlü antioksidan özellikleri olduğunu göstermektedir.

Araştırmalar, ortalama bir fincan kahvenin kakao, yeşil çay, siyah çay ve bitki çayından daha fazla polifenol antioksidan içerebileceğini gösteriyor.

Hala antioksidanların çoğunu meyve ve sebze gibi besin kaynaklarından almanız gerekirken, tolere edebiliyorsanız kahve tüketimi de başka bir katkı olabilir.

Kahve, kandaki antioksidan miktarını artırdığı için serbest radikal hasarıyla mücadelede etkilidir.

2)Fiziksel Performansı Artırır

Kahve tüketiminin hem erkekler hem de kadınlar için en etkileyici özelliklerinden biri de fiziksel performansı artırma yeteneğidir.

Aslında birçok çalışma, kahvenin kısa vadede uyanıklığı artırdığını ve zihinsel ve fiziksel performansı iyileştirdiğini göstermektedir.

Araştırmaya göre kafein, maksimum oksijen kapasitesini doğrudan iyileştirmiyor, ancak sporcular için gücü ve / veya dayanıklılığı artırmaya yardımcı olabilir.

Özellikle kahvede bulunan kafein, uzun süreli egzersiz öncesinde ve sırasında genellikle ergojenik bir yardımcı olarak kullanılır.

Bu, birçok dayanıklılık sporcusu ve spor tutkunlarının spor salonuna gitmeden veya yarışmadan önce biraz kahve içmeyi sevmelerinin bir nedenidir, çünkü bir performans arttırıcı olduğu ve daha yüksek konsantrasyon ve dayanıklılığa katkıda bulunduğu bilinmektedir.

3)Bilişsel Fonksiyonları Destekler

Kahvenin beyne giden kan akışını artırdığı ve bu da bilişsel işlevi desteklemeye yardımcı olduğu gösterilmiştir.

Ek olarak, kahve ve kafein, Alzheimer hastalığı ve diğer nörolojik durumlar için doğal tedaviler olarak kapsamlı bir şekilde incelenmiştir.

4) Diyabeti Önlemeye Yardımcı Olabilir

Kahvede bulunan ana antioksidanlardan biri olan klorojenik asidin şekerli veya yüksek karbonhidratlı gıdalardan glikoz emilimini de azaltabileceğine inanılıyor.

Bu, yemekten sonra şekerin kan dolaşımına salınmasını yavaşlatabilir ve insülin direncini önlemek için faydalı olabilir.

5)Kanseri Önleyici Etkilere Sahip Olabilir

Ortaya çıkan araştırmalar, kahve tüketimi ile kanser riski arasında bir bağlantı olabileceğini gösteriyor ve bu güçlü bileşenin birkaç farklı kanser türüne karşı koruyucu olabileceğini belirtiyor.

Yayınlanan bir araştırmaya göre kahve tüketiminin oral, faringal, karaciğer,kolon, prostat, endometriyal kanser ve melanom dahil olmak üzere çok sayıda kanser türü riskinin daha düşük olduğunu belirtmiştir.

6) Çok Sık Duyduğumuz;Yağ Yakımını Arttırabilir

Araştırmalar, kilo kaybını artırmak için yağ yakma ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.

Annals of Nutrition & Metabolism’de yayınlanan bir araştırmaya göre, kafein, tüketimden sonraki üç saat içinde metabolizmayı ortalama yüzde 7 oranında artırabilmiştir.

Şekersiz,kremasız sade kahve tüketin! :)

Sağlıklı Günler Dilerim

Diyetisyen Melis Tüzün

 

 

 

 

 

KAHVE TÜKETİMİNİN FAYDALARI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin