KAĞIT ATIKLAR EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından hazırlanan proje kapsamında kağıt atıklar eğitime dönüşecek.

Bilecik Kent Konseyi ve Bilecik Belediyesi ile TEMA Vakfı Bilecik Temsilciliği’nin paydaşı olduğu , “Kağıt atıklarınız eğitime dönüşsün” projesi kapsamında, atık kağıtların geri dönüşüme kazandırılması ve buradan elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulunulması hedefleniyor.

Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen’in ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısında mahalle muhtarları ve basın mensuplarına bilgilendirme yapıldı.

Burada konuşan Proje yazarı Rengin Nohutcu, projeyle ilgili yaptığı bilgilendirmede, ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasıyla birlikte toplum içerisindeki dayanışma ve yardımlaşma duygusunun da artmasını  hedeflediklerini belirtti.

Bilecik’in geri dönüşüm noktasında bazı eksikliklerinin olduğuna değinen Nohutcu, “Geri dönüştürülmeyen her madde doğaya daha zararlı bir biçimde geri dönüyor. Eksiklikleri tamamlamak belki de bizim elimizde diye düşündük ve okulların kapandığı şu dönemde ilk adımımızı kağıt atıkların geri dönüşümü ile atmaya karar verdik. Geri dönüşüm ile kağıtların doğaya geri kazandırılışının yanı sıra aynı zamanda ekonomiye de geri kazandırılmasını istedik ve bu projemizin bu alanının da da ekonomik açıdan dezavantajlı öğrenci grupları ile çalışmayı düşündük.” dedi.

Proje ile vatandaşların evlerinde bulunan kağıt atıkları toplayarak atıkları ekonomiye geri kazandırmayı hedeflediklerini belirten Nohutcu, yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Okulların açılacağı şu dönemde ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilere eğitim öğretim yılı içerisinde ihtiyaç duyacakları kırtasiye malzemesinin karşılanmasını ve toplum içerisindeki dayanışma ve yardımlaşma duygusunun artmasını hedeflemektedir. Vatandaşlarımızın ellerinde bulunan kağıt atıkların toplanması için Kent Konseyimizi ve Belediye BİEN Bilgi Evi’ne stantlar kurmayı düşünüyoruz.

Bilecik Belediyesi’nden projemiz için basın yayın konusunda ve yeni yapılacak olan Uğur Mumcu Parkı’nın bir kısmının projemiz için ayrılıp bu alanda projenin tanıtımı ve kırtasiye bağışında bulunduğumuz çocuklara belediyemiz tarafından fidan verilip, gene bu alana dikiliminin sağlanması konusunda destek istedik ve Belediye Başkan Vekilimiz Melek Mızrak Subaşı’da bizlere destek olacaklarını belirtti. Projemizin sürdürülebilirliği açısından kitap kabulümüz sürekli devam edecek ve alacağımız çıktı sonucunda da projemiz büyüyecektir. Aynı zamanda, bağışçılarımız için kuracağımız bağış standında iletişim bilgilerini alıp, belirttikleri e-posta adresine yollanacak olan teşekkür belgesi ile projemizin tanıtımını yapmayı düşünüyoruz.”

Diğer yandan, Kent Konseyi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Kent Konseyi Başkanı Seyfi Özgen, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, TEMA Vakfı Bilecik Temsilcisi Mesut Kaplan, Bilecik Bisikletliler Derneği Başkanı Hakan Yavuz ile bazı Kent Konseyi üyeleri ile gazeteciler katıldı.

KAĞIT ATIKLAR EĞİTİME DÖNÜŞÜYOR
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin