İPEK BÖCEKLERİNE YOĞUN İLGİ

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşayan Şehir Müzesinin yeni sakinleri olan ipek böcekleri, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte müzeye getirilen ipek böcekleri, meraklılarını ağırlıyor.

 

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Yaşayan Şehir Müzesi olması ile ender müzelerden biri olan müze, içerisinde birçok meslek grubunun uygulamalı olarak anlatıldığı ve öğrenciler başta olmak üzere yurdumuzun birçok şehrinden misafirlerin ağırlandığı önemli bir mekan haline geldi.

 

Müzeler Haftası faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi veren Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Yurdanur Kırlı, haftayı çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladıklarını kaydetti.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinin şu ana kadar birçok meslek dalı ile gelenek ve göreneği yaşatarak ziyaretçilerine aktardığını belirterek, ‘’18 -24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası kutlanıyor. Bizler de Yaşayan Şehir Müzesi olarak, bu hafta ziyaretçilerimize güzel bir etkinlik hazırladık. Geleneklerimizi Yaşatıyoruz Projesi Kapsamında Ehl-i Sanat Etkinlikleri ile şu ana kadar birçok aktiviteyi gerçekleştirdik. Şimdi ise ilimizde ipek böcekçiliğini halen sürdürmekte olan Söğüt İlçemiz Tuzaklı Köyünden getirmiş olduğumuz İpek böceklerimizi Zenaatler Salonunda müzeye gelen ziyaretçilere 30 gün boyunca göstereceğiz ve anlatacağız. Yaprağı İpek Şehrimiz Bilecik’te bu vesile ile ipek böcekçiliğini tekrar gün yüzüne çıkarmak, bu konuda çocuklarımız ve yetişkinlerimiz olmak üzere ipek böceğine karşı meraklı misafirlerimizi ağırlamak istiyoruz. Böceklerimiz, 40 gün sonra kozaya çıkacaklardır. Kozaya çıkacak olan İpek böceklerimizi görmek için tüm misafirlerimizi Yaşayan Şehir Müzemize Bekliyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

İPEK BÖCEKLERİNE YOĞUN İLGİ
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin