İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ BİRCAN: “YENİ BİR PROJEMİZ DAHA HAYATA GEÇİYOR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne merkezli turizm çalışmasıyla Bilecik, Bursa, İstanbul’un arasında olduğu “Osmanlı başkentleri” paket turları dizayn edilerek kültür turizmi çeşitlendirilecek.

Paket turlarla Bilecik, Bursa, Edirne ve İstanbul’u içine alacak bir rota ile turistlere Osmanlı başkentleri havası yaşatılacak.

Konuyla ilgili sosyal medyasından açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan, “Bilecik, Edirne, Bursa, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022-2030 Master Planı kapsamında Osmanlı Devleti’nin Kuruluşuna ve Başkentlik yapan kadim Şehirler; Bilecik, Bursa, Edirne, İstanbul Ortak Kültürel Mirası Ulusal ve Uluslararası arenada görücüye çıkıyor.

Söğüt’e atılan tohumun bir filizi gibi dallanıp budaklanan ve ulu bir çınara dönüşen; Üç kıtaya hak adalet ve hoşgörü dağıtan Osmanlı Devleti’nin Kuruluşuna başkentlik yapan ve ilk başşehir olan Bilecik başta olmak üzere 600 yıl boyunca bu kutlu Devleti Aliyye’ye başkentlik yapan Edirne, Bursa, İstanbul şehirleri “Osmanlı Başkentleri Buluşuyor” teması ile orak kültürel mirası yeniden canlanıyor. 1299’dan1453’e yol alan bu tarih yolculuğu kronolojik olarak kültürel, sanatsal, gastronomi, tarihsel ve turistik olarak yeni bir destinasyon olarak hayata geçirilmesi yönünde ilk adımlar atıldı. kültür ve turizm bakanlığı 2022-2030 master planları oluşturularak ulusal ve uluslararası tanınırlığını arttırılarak gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılanması hedefleniyor.” ifadelerini kullandı.

 

İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ BİRCAN: “YENİ BİR PROJEMİZ DAHA HAYATA GEÇİYOR”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin