İl Başkanı Fikret Karabıyık; Açıklamalarda Bulundu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Bilecik gündemine dahil soruları yanıtladı.

Bilecik’teki AK Parti ve MHP arasındaki ittifakı değerlendiren Karabıyık; “Tepkiler sahada kamuoyunda olumlu dedi.

 

Karabıyık; “Şimdi aslında AK Parti ve MHP ittifakı önce milletin gönlünde yapıldı. Halkımız bu noktada bir teveccüh gösterdi. Halkımızdan böyle bir talep geldi. Türkiye’de önceki seçimlerde başlayan bir ittifak kuruldu. Bilecik’te de bunun görüşmeleri aslında son ana kadar devam ediyordu. Hala da devam eden bölgeler var. Seçim tarihine kadar bir sürü sürpriz olabilir ihtimaller dahilinde. Seçim kuruluna teslim edileceği gün genel merkezimizden öğleye doğru telefon edildiği noktada Bilecik ilinden Milliyetçi Hareket Partisinin adayının çekileceği Söğütte de AK Partinin adayının çekileceği ve MHP adayının destekleneceği yönde talimat geldi. Mecliste dağılım noktasında gerekli talimatlar gönderildi biz de MHP il teşkilatımız ve il teşkilatımızla bir araya geldik hızlı bir şekilde listemizi hazırladık ve seçim kuruluna son dakika olsa da yetiştirdik. Şuan tepkiler çok olumlu tabi ki burada tabanlarımız aşağı yukarı ortak burada bir oy bölünmesinden ziyade ortak cumhur ittifakı adayında birleşmek lehde bir durum oldu. Tepkiler sahada kamuoyunda olumlu. İlk başta olacak mı olmayacak mı diye konuşuldu. Ama hızlı bir toparlama süreci yaptık. Burada zaten bütün programlarda teşkilatlarımızla birlikte cumhur ittifakı olarak hareket ediyoruz. Şuandaki tepkiler çok olumlu. Tabi biz bir slogan geliştirmiştik. 11’de 11 cumhur ittifakını kapsayan bir söylem haline dönüştürdük tabi ki bunu. 11’de 11 cumhur ittifakının kazanacağı bir Bilecik olsun diye arzu ediyoruz. Şuan tepkiler olumlu inşallah 31 Mart akşamı da sandığa yansımış olacak. Bunu muhalefetten de bir şekilde duyuyoruz onlar da tedirgin olmuş durumdalar. Bu hizmet bayrağını yere düşürmeden devam edeceğiz inşallah.” diye konuştu.

“Kırgınlık, Küskünlük, Tadili Mümkün Olmayan Yaralar Açılmasın”

Osmaneli Mevcut Belediye Başkanı Münür Şahin hakkında da açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık;

 

“Osmaneli mevcut belediye başkanı Münür Şahin AK Parti tarafından aday gösterilmeyip bağımsız olarak seçimlere gireceğini açıkladı. Öncelikle Münür Şahin’in bu davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz devamında da Münür Şahin’in bağımsız adaylığı sizin Osmaneli’ndeki hedeflerinizi ne derecede etkiler.
Şimdi tabi burası şahıslar partisi değil burası halkın partisi cumhurbaşkanımızın da bir söylemi var AK Partinin kurulumuyla alakalı. Bu partiyi halk kurdu biz sadece tabelasını astık der. Osmaneli için de geçerli bir durum. Münür bey tabi kendisi böyle bir takdir kullanmıştır demokratik olarak hakkıdır. Allah yolunu açık etsin. Bizim o noktada söyleyecek bir şeyimiz yok. Orada bizim de iddialı bir adayımız var. İnşallah yine en güçlü en iddialı parti olarak Osmaneli’nde de teşkilatımız eline düşeni yapacak. Tabi orada konuşacağımız konu aslında siyasetten ziyade insanların birbirlerine küsmemesi kırmaması bizim için önemli olan taraf bu. Tamiri olmayan yaralar açılmaması bizim arzumuz hedefimiz o yönde. Bugün sonuçta siyaset var hizmet var yarın ne olacağı belli olmaz. Mesele burada arkadaşlığın kardeşliğin akrabalık ilişkilerinin bozulmaması o yönde biz Osmaneli’nde bir takım eleştiriler duyuyoruz aradaki rekabetten dolayı. Bizim en büyük beklentimiz bu yönde küskünlüklerin olmaması. Mesele burada sonuçta bu bir yarıştır. Bu yarışta millet ittifakının adayı da var bizim adayımızın da var MHP’nin adayı var, bağımsız adaylar var. Herkes kendi çapında iddialı adaylar hepsi. O yüzden hepsinin her türlü sonuca açık bir seçim. Mesele yarışma zamanında işi tadıyla kırmadan dökmeden bitirebilmek. İnşallah bu süreci de o şekilde Osmaneli’nde tamamlayacağız. Orada bizim de güçlü bir adayımız var.” diye konuştu

 

“BU TRENDEN İNEN BİR DAHA BİNEMEZ”

Karabıyık; “Tabi o noktada sahadan aldığımız şeylere göre tekrardan Münür beyin kazanırsa AK Partiye geri döneceği yönünde ama cumhur başkanımızın son söylediği mitingde de ilettiği gibi bu nokta da bizim trenimizden inenin tekrar bu trene binme şansı yok. Onlar kendi yollarını açmışlardır. Partiden Hayati Kabayla beraber istifa etmişlerdi. Adaylıklarını başvurularını yapmışlardır. Tekrar partiye dönüş şansları o manada yoktur.

 

“FARKLI GÖREVLER TEVDİ EDİLECEKTİ”

Bu noktada Münür bey tabi eğer bu durumu kabullenip AK Partide yer almaya devam etseydi ilerleyen süreçte ona farklı görevler tevliğ edilecekti bunu kendisi de biliyor zaten biz bunları kendisiyle de konuştuk. Bizim partimizde de bunlara örnek bir sürü örneklerimiz var. En yakın örneklerden bir tanesi Halil Eldemir milletvekilimizdi bir sonraki dönem ikinci sıraya yazıldı. Seçilemedi şuan sağlık bakan yardımcımız. Küsmedi sahadan inmedi sahada son ana kadar Selim beyle beraber 24 Haziran seçimlerinde çok güzel bir çalışma süreci yürüttü. Hala da destek oluyor sağ olsun. Bugün Türkiye’nin en önemli görevlerin bir tanesinde. Bir diğer örnek 3 dönem milletvekilimizdi Fahrettin bey 7 Haziran seçimlerinde aday adayı oldu listeye yazılmadı ama küsmedi. Bugün tarım kooperatifi genel müdürlüğümüzü yapıyor. Çok etkin bir görevdir, bizler için çok gurur verici görev. Keza bugün Fatih Dönmez Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız 2007’de Bilecik’ten milletvekili aday adayımızdı ama aday gösterilmedi farklı bir listeyle seçime gidildi. Fatih beyde partisine ve cumhurbaşkanına küsmedi ve bugün enerji ve tabi kaynaklar bakanı öncesinde müsteşardı. Bu noktada verilebilecek bir çok örnek var bunlar sadece Bilecik örneğinde verdim. Selim beyin 3 dönem belediye başkanı 4’ncü dönemi olmayacaktı ama bugün genel merkezin takdiriyle milletvekilimiz. Burada türlü tezgahlar üretiliyor bunlara itibar etmemek lazım. Burada bir kadar verilmiştir bu partinin ve teşkilatın kararıdır. Şahısların kararı değildir. Biz de hiçbir kişinin söylediği söz uygulanmaz. Tayyip bey dahi bir istişare sonucu karar verilir. Sahada olan arkadaşlara da söyledik. Böyle bir teşkilatımız karar vermiştir o nokta da bizim güçlü bir adayımız vardır, Mustafa Kürek’dir. Biz Mustafa Kürek beyin de arkasındayız. Tabi insanları şaşırtan üzen şeyler de oluyor. O dönem Münür Şahin’le alakalı bir sürü eleştiri getiren arkadaşlarımız, bir sürü konular getiren arkadaşlarımız bu dönem Münür Şahin bağımsız aday ve biz onun arkasındayız diye çalışmalar yapıyorlar. Tabi buna biz çok anlam veremedik açıkçası. Söylenenle icraat arasında farklılıklar var. Biz buna çok anlam veremedik. Bu nokta da Allah yolunu açık etsin. Bizim tek talebimiz kırgınlık, küskünlük, tadili mümkün olmayan yaralar açılmasın. Bizim tek beklentimiz budur. Onun dışında her türlü problem çözülür. Her türlü soruna çözüm bulunur. Bu konular da tadili mümkün olmayan yaralar açılmasın yeterli olur bizim için.” dedi.

İl Başkanı Fikret Karabıyık; Açıklamalarda Bulundu
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin