İKİNCİ ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Valiliği, Bilecik Belediyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ”Öğrenme Şenlikleri” başladı.

23155401_BIL_0831
Bilecik Cumhuriyet Meydanı’ndan Bilecik Belediyesi Kapalı Pazar Alanı’na kadar mehteran eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından şenlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI1
İstiklal Marşında Pelitözü İlkokulundan Oğuzhan Ortakaya ve Yağmur Özmen’in işaret dili ile sunmaları ilgi ile izlendi.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI4

Vali Süleyman Elban, şenlik yürüyüşünün ardından kapalı pazarda düzenlen açılışta, 2016-2017 eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini anımsatarak, öğrenmenin hayat boyu kesintisiz devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Öğrenme şenliklerinin sadece öğrencileri değil, 7’den 70’e herkesi kapsayan bir etkinlik olduğunu ifade eden Elban, ”Şenliklerde hayat boyu öğrenmeye dikkat çekilmekte, açılmış olan çeşitli kurslarda elde edilen ürünler, insanlara kazandırılmış olan beceriler sergilenmektedir. Kurslara devam eden kursiyerlerimiz, gerek kültür ve sanat kurslarıyla vakitlerini yararlı bir şekilde değerlendirmekte, gerekse meslek edindirmeye yönelik kurslarla kendilerine iş yeri açmakta, ailelerine, kendilerine gelir getirici meslekler edinebilmektedirler.” dedi.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI2
Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise şöyle konuştu:

“Öğrenme Şenliği, “hayat boyu öğrenme” faaliyetlerine katılımı artırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Öğrenme Şenliği, bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI5

Öğrenme Şenlikleri, dünyanın çeşitli kentlerinde yıllardır başarı ile uygulanmakta olan ve hayat boyu öğrenme sürecine katkı sağlayan faaliyetlerdir. Dünyada ilk olarak 1967 yılında okuma-yazma haftası olarak kutlanmaya başlamış, daha sonra pek çok ülkede daha kapsamlı Öğrenme Şenlikleri düzenlenmeye başlamıştır.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI6

Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım imkânı sunmasıdır. Bireysel gelişime yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI7

Hızla değişen toplumlarda hayat boyu öğrenme, iş gücü piyasasına dâhil olabilme açısından çok önemlidir. Temel becerilere sahip olmak ve okuryazar olmak, iyi bir iş bulmak için yeterli değildir. Günümüzün esnek iş gücü piyasasında ‘istihdam edilebilir’ konumda kalabilmek için eğitim ve öğretime sürekli ihtiyaç vardır.

İnsanların sadece ülkesindeki değil, dünyadaki toplumsal gelişmelere ve değişime uyum sağlamalarına yardımcı olmak, ekonomik ve sosyal yaşama aktif katılımlarını kolaylaştırmak, yaşamlarını daha etkin bir biçimde düzene koyma

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI10

ve denetleme yeteneklerini geliştirmek ve sosyal açıdan dışlanmalarını engellemek için Hayat Boyu Öğrenmeye ihtiyaç duyulmaktadır.

Ülkemizde Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranı oldukça düşüktür. Yüksek hedefleri olan Türkiye; Hayat Boyu Öğrenme kültürünü geliştirmek zorundadır. Hayat Boyu Öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmak için yeni yollar aranmalı, öğrenmeye ve Hayat Boyu Öğrenmeye karşı tutumların değişmesi sağlanmalıdır. Farklı Hayat Boyu Öğrenme kurum ve örgütleri koordine edilmeli, farklı kurumlar ve sektörlerle ortaklık ve iş birliği oluşturulmalıdır.

Ülkemizde, yetişkin eğitimi faaliyetleri ile birlikte bu eğitimlere erişimi artıracak öğrenme olanaklarının yetişkinler için organize bir şekilde sunulduğu, düzenlemelere ihtiyaç duyulmaktadır. İşte bu noktada “Öğrenme Şenlikleri” ihtiyaca cevap veren uygulamalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Öğrenme Şenlikleri, Hayat Boyu Öğrenme alışkanlığı kazanımını destekleyen faaliyetlerdir.

Öğrenme Şenlikleri, ortak çalışma kültürünün güçlendirilmesine ve eğitim faaliyetlerinin daha fazla tanıtılmasına yönelik ihtiyaca da cevap verebilir niteliktedir. Öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek toplumun motive edilmesine büyük katkı sağlamaktadır.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI12

Öğrenme Şenliği, düzenlendiği şehrin entelektüel seviyesini yükselten ve şehri çeşitli gruplar nezdinde cazibe merkezi haline getiren bir faaliyettir. Öğrenme Şenliğinin de katkısıyla şehrin üniversiteleri, şehir dışından daha kaliteli öğrencileri çekecek, bilim ve sanat kuruluşları bu şehirleri tercih edecekler, şehrin sunduğu zengin kültür ortamı, kaliteli iş gücü açısından şehrin daha ‘yaşanabilir’ olmasını sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Öğrenme Şenliklerinin ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına ciddi katkılar sağlamasını ve ilimiz için hayırlı olamasını diliyorum. Emeği geçen tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum. Saygılarımla”

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI3

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, eğitimin ve öğrenimi bir şenlik ortamı içerisinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Bilecik’in çocuğuyla, genciyle, büyüğüyle, yaşlısıyla el ele gönül gönüle vererek devletin önderliğinde her gün değiştiğini ve geliştiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Yağcı, gençleri bugüne ve geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında hep birlikte çaba gösterdiklerini, bunun en önemli noktasının da okullardaki eğitim ve öğrenim olduğunu söyledi.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI11
Yağcı konuşmasına şöyle devam etti:
“Milli eğitim camiamız gecesiyle, gündüzüyle geleceğimizi dantel gibi işliyor ve geleceğimizi emin ellere emanet etme noktasında çaba harcıyor. Bilecik Belediye Başkanlığı olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman gençlerimizin, çocuklarımızın eğitimimizin yanında olduk. Onlarla birlikte olmanın haklı hazzını ve gururunu yaşadık. İnşallah bu öğrenim şenliği güzel bir şekilde başladığı gibi güzellikler içerisinde sonuçlanır. Gelecek yıllarda da büyük bir heyecanla da devam eder.”
Program Mehteran,Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Ritim Grubu gösterisi, Pelitözü İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencilerinin İşaret Dili Gösterisi, Kızıldamlar Köyü Kültür Derneği Halk Oyunları ekibi gösterisi ile devam etti.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI8

Protokol üyeleri 2. Öğrenme Şenliği kurdelesinin kesmelerinin ardından kurulan stantları gezerek bilgi aldı. Son olarak Türk Kızılay’ı Bilecik Şube Başkanlığı tarafından katılımcılara pilav ikramı ile son buldu.

ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI923155600_BIL_1034

İKİNCİ ÖĞRENME ŞENLİKLERİ BAŞLADI
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin