HÜSEYİN KORKMAN: “HUKUK DEVLETiNi KURMAK PARTiMiZiN iLK GÖREVi OLACAKTIR”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi gerçekleşti. Kongre’de konuşma yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Korkman, önemli konulara vurgu yaptı.

Korkman, konuşmasında, “Cumhuriyet halk partisi Türk halkının var olma iradesinin adıdır. Bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır, Cumhuriyet Halk Partili olmak demek: halkı yoksulluktan kurtarmak için, başı dik sırtı pek bir ülke olmak için kendini adamak demektir.” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“CHP’Lİ OLMAK DEMEK DEVRİMCİ OLMAK DEMEKTİR”

Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek devrimci olmak demektir, değişime cesaret edebilmek ve değişebilmek demektir. Cumhuriyet halk partili olmak demek Cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. Çağ değiştirecek kudrete ve devrim yapacak iradeye sahip olmak demektir. Bu devrimci ruh, Türkiye’ye yeni bir ufuk, Türk halkına ise yeni bir umut kazandıracaktır. Buna yürekten inanıyorum.

“SORUMLULUK GEREKTİRİR”

Yerel örgütlerde yöneticilik yapmak sorumluluk gerektirir, zordur ve yorucudur. Bu örgüt çalışan arkadaşlarımızı asla unutmaz. Tüm CHP Örgütleri geçmiş seçimlerde yoğun bir çalışma yaptılar. Çok yoruldular, katkıları büyüktür. İl ve ilçe örgütlerimize  binalar kazandırdılar. İl ve ilçe örgütlerinin artık kendilerine ait bir binası vardır. Olmayan ilçe örgütlerine de binaları alınacaktır.

“MUHALEFETE TAHAMMÜLLERİ YOK”

Bu kongre her geçen gün daha da otoriter bir yönetim anlayışıyla ülkemizi sonu belirsiz maceralara sürüklemek isteyen AK Parti  iktidarının baskı ve dayatmalarının en üst noktaya geldiği günlerde yapılıyor. Söylemleriyle eylemleri taban tabana zıt olan bir iktidar var. Demokrasi diyorlar, demokrasiyi askıya aldılar. Parlemantoyu AK Parti iktidarının noteri durumuna getirdiler. Muhalefete tahammülleri yok. Tartışma kültürleri yok. Düzeyli bir tartışma ortamını yok ettiler çünkü onlarda biat kültürü vardır. Siyasi etkileşimi reddediyorlar.

“SİYASET YARGIYI KUŞATMIŞ DURUMDADIR”

Kendi mahkemelerini kurdular, kendi yargıçlarını atıyorlar, kendi yargıçları görev yapıyor, tutukluluğu infaza dönüştürdüler. Aydınları hapse attılar, korku imparatorluğu yarattılar. Türkiye’de soruşturmaların, davaların ve mahkeme kararlarının bu kadar tartışıldığı böyle bir dönem yaşanmamıştır. Artık yargıya güvenmek zordur, siyaset yargıyı kuşatmış durumdadır.

“HUKUK DEVLETİNİ KURMAK PARTİMİZİN İLK GÖREVİ OLACAKTIR”

Yargının kuşatıldığı bir ülkede, demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Yargıyı bağımsız ve yansız hale getirmek, hukukun devletini kurmak partimizin iktidara geldiğinde ilk görevi olacaktır. Gazeteciler tutuklu, seçilmiş milletvekilleri tutuklu, seçilmiş belediye başkanları rekor ceza istemleriyle hakim karşısında. Artık Türkiye’de yargı tutukluluk hali, tutuklama, tutuklanırsın, tutuklandı, tutuklanacak gibi kelimelerden kurulu bir yapıya dönüştürülmüştür. Kısacası tutukluluk hali tutukludur. Tedbir falan değildir, cezadır ve cezanın infazıdır.

“GÜN, BARIŞ İÇERİSİNDE YAŞAMA GÜNÜDÜR”

Gün, önce kendimizle, sonra bizim gibi olmayan bizim gibi düşünmeyenlerle, tüm toplum katmanlarıyla yani halkımızla barışma, barış içinde bir arada yaşama günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak kimseyi aşağılamadan, kimseyi ötelemeden, yok saymadan insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür bugün!

“GÜN, HEP BİRLİKTE YENİDEN İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ BAŞLATMA GÜNÜDÜR”

Ancak o zaman CHP, siyaset sahnesinde gerçekten hak ettiği onurlu yeri alabilecek, tüm halkın özlediği, umutla beklediği siyasi iktidarın gerçek sahibi olacaktır. Önemli olan politikalarımızı, projelerimizi doğru ve anlaşılır şekilde ifade edebilmek, halkla bütünleşerek onların sorunlarını çözecek tek parti olduğumuz konusunda onlara güven verebilmektedir.Gün, hep birlikte yeniden bir iktidar yürüyüşü başlatma günüdür.

“ONURLU BİR MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUM”

Ben şimdi bu kürsüden geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları daha da önemlisi küçük hesapları bir kenara koyarak tümünüzü birlikte davranmaya, birlik olmaya çağırıyorum. Her gün daha da yoksullaşan, açlığa, yokluğa, işsizliğe mahkum edilen halkımızın refah ve mutluluğu, çocuklarımızın aydınlık geleceği, barış içinde yaşanası bir dünya özlemi, çağdaş, sosyal bir hukuk devleti gibi yönetilen özgür, demokratik bir Türkiye umuduyla CHP’yi iktidara taşımaya, bu uğurda zorlu ama onurlu bir mücadeleye çağırıyorum. Bu mücadele için yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi diyorum.

HÜSEYİN KORKMAN: “HUKUK DEVLETiNi KURMAK PARTiMiZiN iLK GÖREVi OLACAKTIR”
Subscribe
Bildir
guest

1 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Chp li

Her satırı ders alınacak bir konuşma. Sizin belediye başkanlığıniza geçit vermeyenler sanırım bu konusmanizdan bazı dersler çıkarırlar

Bizi Takip Edin