Her Yiyeceğini Bahçesinde Yetiştiriyor “pazara gitme gereksinimi duymuyorum”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’in Gölpazarı ilçesinde yaşayan Seher İpek bahçesinde yetiştirdiği ürünler sayesinde her yiyeceğini kendisi yetiştiriyor.Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı  Kurşunlu köyünde yaşayan Seher İpek, ikamet ettiği evinin bahçesinde 70’e yakın ürün ekip her yiyeceğini kendisinin doğal yollarla yaptığını söyledi.

 

Çocukluğundan beri çiftçilikle uğraşan Seher İpek, “Bahçemde 60-70 çeşit ürün yetiştiriyorum, hepsinin tohumunu kendim üretiyorum. Salata, biber, soğan, sarımsak, kabak, fasulye, mercimek sayamadığım herşeyi bahçede üretiyorum. Ayçiçeği ekiyorum yağını alıyorum, buğday ekiyorum ununu alıyorum, tavuk yetiştiriyorum taze köy yumurtası yiyoruz.” dedi.

“Köy Kadını Kazansın, Ürettiğini Satabilsin, Emekli Olabilsin”

Köy kadınlarının nasıl çalıştığını başkalarının da görmesini isteyen İpek, “Bir tane ineğim olsa en azından bağ kurumu yatırma şansım olur ama imkanım yok alamıyorum. Göl Flanoz Kadınlar Girişimci Kooperatifi kurduk ürettiklerimin bir kısmını burada satabiliyorum, bazılarını ise yakın dost ve akrabaya hediye olarak veriyorum. Ürünleri pazara götürmek istiyoruz ama şansımız çok düşük. Yol parası pazar yeri yer parası derken bizlere bir şey kalmıyor. Onun için pazar işi bize zor. İsterim ki köy kadını kazansın, ürettiğini satabilsin, emekli olabilsin yapılan çiftçilikte çok emek var. Şehirden bir bayan gelsin benimle beraber kalsın köy kadınlarının nasıl yaşadığını bizimle beraber bir gün çalışmalarını çok isterim.” ifadelerini kullandı.

Her Yiyeceğini Bahçesinde Yetiştiriyor “pazara gitme gereksinimi duymuyorum”
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin