HEMŞEHRİMİZ MÜSTEŞAR DÖNMEZ’DEN MÜJDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“GÖLPAZARI BU KIŞ DOĞALGAZLA ISINACAK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, bazı inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bilecik’e geldi.

Dönmez, Vali Süleyman Elban ile birlikte Gölpazarı ilçesinde alt yapı çalışmaları devam eden doğal çalışmalarını yerinde inceleyerek, ilgililerden bilgi aldı.

Daha sonra Makine Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünce (MTA), Bilecik Jeotermal Enerji Aramaları çalışmalarını inceleyen Dönmez, MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem ve Daire Başkanı İsmail Kara’dan bilgi aldı.

Dönmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının faaliyetlerini yerinde incelemek üzere Gölpazarı ilçesine geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

”Gölpazarı’nın doğalgaza kavuşması için çok az bir süre kaldı. Yetkililerden bilgi aldık. Bu kış Gölpazarı’nda artık doğalgazla ısınmaya başlayacağız. Onun müjdesini verebiliriz. Öte yandan MTA Hamam Boğazında jeotermal arama kuyusu çalışmalarını devam ediyor 330 metrede. İlk bulgular olumlu gidiyor. İnşallah burada da istediğimiz sıcaklıkta bir suya erişiriz. Suyun sıcaklığına bağlı olarak buradan elde edeceğimiz suyla çok yüksek sıcaklıklarda çıkarsa elektrik üretim santrali, daha düşük sıcaklıklarda seracılık ve kaplıca termal uygulamaları inşallah yapmış olacağız. Bir ay içerisinde buradaki çalışmaları bitireceğiz. Yine Bilecik genelinde üç arama ruhsatımız daha var. Bir tanesi Üyük köyü, bir tanesi Yeniköy’de diğeri ise Söğüt ilçesi Küre köyünde olmak üzere oralarda da jeotermal aramaları yapacağız.”

Dönmez, Vali Elban ve beraberindekilerle birlikte yapımı devam eden Gölpazarı Akçay barajında incelemede bulundu.

 

dogalgaz2 dogalgaz3 dogalgaz4 dogalgaz5 sogalgaz1

HEMŞEHRİMİZ MÜSTEŞAR DÖNMEZ’DEN MÜJDE
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin