Hastanede Nefesler Tutuldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik Devlet Hastanesinde yapılan yangın tatbikatı nefesler tutuldu.

Senaryo gereği hastanedeki yangın itfaiye haber verildi. İhbar üzerine ekipler olay yerine 5 dakikada geldi.

 

UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, hastanede mahsur kalan kişileri camlardan tahliye etti. Kimi hastalar merdivenle indirilirken, kimileri de sedyelerle ambulanslara taşındı.

 

Film senaryosu gibi geçen ve gerçeği aratmayan tatbikatı vatandaşlar ilgili gözlerle izledi. İkinci kattan şişirme balona atlayan ve alevleri söndüren hastane çalışanları, çevredekilerden alkış aldı.

Bilecik İtfaiye Müdürü Cengiz Tokluca, gazetecilere yaptığı açıklamada, 14.50’de devlet hastanesinde yangın olduğuna dair ihbar alındığını belirterek, “Ekiplerimiz tam 14.55’de intikal etti. İki tane yaralıyı indirerek ambulansa teslim etti. O sırada çocuk servisinin üst tarafında kalan hastaları çadır kurarak kurtardık.” ifadelerini kullandı.

 

Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Ertekin ise senaryo gereği hastanede büyük bir yangın çıktığını söyleyerek, “İtfaiye ve AFAD’dan yardım istedik. Bizim kendi UMKE ekiplerimiz destek verdi. Yaralılarımız vardı onları kurtardık. Daha sonra atlama yastığına mahsur kalan öğrencilerimizi indirdik. Mühim olan eksiklerimizi görmek bundan sonraki Allah vermesin büyük olaylara hazır olmak ve önlemini almak.” dedi.

Hastanede Nefesler Tutuldu!
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin