Hasır Örmeyi 80’lik Nineler Öğretiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilecik’te 81, 80 ve 60 yaşındaki üç kadın, kendileri için tahsis edilen alanda ziyaretçilere hasır örmeyi öğretiyor.

 

Bilecik Yaşayan Kent Müzesi’ne “Geleneklerimizi Yaşatıyoruz Projesi” kapsamında davet edilen 81 yaşındaki Huriye Beyce, 80 yaşındaki Bedriye Yaramaz ve 60 yaşındaki Nurgül Yazgan gün boyu özel olarak yaptırılan tezgahta hasır örüyor.

 

Bilecik Yaşayan Kent Müzesi’nde Müze sorumlusu Yurdanur Kırlı, müzede proje çerçevesinde düzenledikleri organizasyonun son konuklarını zor bulduklarını belirtti.

Yurdanur Kırlı, “Geleneklerimizi Yaşatıyoruz Projesi” kapsamında bu hafta müzeye gelen ziyaretçilere hasır örgüsünü göstermeye çalıştıklarını belirterek; “Köylerimizde bir araştırma yaptık. Hasır tezgahını bile bulamadık. Yaşlı teyzelerimizin, amcalarımızın anlatımıyla da yeni bir tezgah yaptırdık. Kıştan hazırlanmış olan mısır kabukları kurutuldu, haşlandı ve şu an hasır örgüsünü teyzelerimiz başlattı. Güzel bir ilgi var. Çünkü hasırı kelime olarak duymuşlardı. Hasır ne işe yarar onu bile bilen yoktu. Halıdan önce kilim vardı, kilimden önce de hasır vardı. İnsanlar onu ısınmak amacıyla kullanıyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Hasır Örmeyi 80’lik Nineler Öğretiyor
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bizi Takip Edin